Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha ekkora hiány van informatik...

Ha ekkora hiány van informatikusokból, miért utasítottak el már a 6. helyről 3 év releváns tapasztalattal?

Figyelt kérdés

3 évig voltam rendszergazda egy kisebb cégnél, de mivel 3 évig semmit sem emeltek a fizumon, ezért felmondtam.

30/F

2018. jan. 29. 10:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem rendszergazdából van hiány, hanem fejlesztőből. Csak a híradások minden informatikust egy kalap alá vesznek.
2018. jan. 29. 10:20
 2/10 A kérdező kommentje:
De milyen nyelven? Most már megtanulok én mindent, amiben van ráció. Ki akarok törni a jelenlegi helyzetemből.
2018. jan. 29. 10:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Megnézed bármelyik álláskereső oldalon, hogy melyik technológiából keresik a legtöbbet és ott is van. Informatikusként kell tudni keresni.
2018. jan. 29. 10:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A 3 év rendszergazdai tapasztalat azt jelenti, hogy 0 év fejlesztői tapasztalatod van, tehát junior állásokra van esélyed jelentkezni.

Java és .NET állásból rengeteg van, és jön fel a Python is. Eseteg csinálhatsz egy GitHub profilt hogy azon valami értelmes alkalmazást összerakj, pusztán azért, hogy aztán amikor jelenetkezel egy állásra, azt be tudd küldeni mint referenciát. Jópár cégnél vannak akadémiák is, ahol programozni tudó, de az adott nyelvet nem ismerő embereket kitanítanak (fizetés mellett), azok is érdekesek lehetnek számodra.

Az is hasznos visszajelzés lehet, ha megkérdezed a munkáltatótól, hogy mégis miért utasította el a jelentkezésed, vagy hogy miben kell fejlődj, hogy felvegyenek.

2018. jan. 29. 10:48
 5/10 xswerdy ***** válasza:
90%
milyen végzettséged van? Milyen nyelven beszélsz?
2018. jan. 29. 13:06
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
A nyelvtudás is lehet szűk keresztmetszet, egy értelmes cégnél a folyékony angol az alap, de lehet előny például a német, a francia, az arab, a mandarin, az orosz vagy a svéd is.
2018. jan. 29. 13:19
 7/10 A kérdező kommentje:
# 5: OKJ-s műszaki informatikus képesítésem van, Angolul folyékonyan beszélek, szóban is, írásban is. Gyakorlom a nyelvet mert sok nemzetközi IT-s csoportban benne vagyok facebookon.
2018. jan. 29. 15:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem webprogramozó végzettségem van, de verhetem a nyálam ha semmit nem érek vele, mert nulla - a mai elváráshoz képest - a tudásom. Én ezt tudomásul is vettem. Egyébként még mindig a JAVA-t nyomatják... meg szerintem inkább Android/iOS fejlesztőket kereshetnek.

Mégis szarok az alkalmazások, lásd TVgo, TV2 live, Dal2018, stb... Állami tulajdonú weboldalak, szakrendszerek majd' mind egy trógerül összerakott akármi.

2018. jan. 30. 06:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyetemi ismerőseim akik szereztek suli mellett fél-egy év valós programozói gyakorlatot napok alatt elkeltek szinte Budapesten. Van akiket úgy kerestek meg. És 300 nettótól felfele.

Sajnos ide a valós tudás kell. Egy normális állashoz 0 tapasztalattal indulsz. Rendszergazdaság nem érdekel senkit.

2018. febr. 3. 18:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Én assemblyben tudok programozni, de az a kutyának se kell. Amúgy voltam rendszergazda határozott idős szerződéssel, de valahogy mindenhova ahova rendszergazda kell, valamiért nem kellek. Jelenleg minimálbéren tengődök. Ez valami megalázó basszus...
2018. febr. 3. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!