Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek sincs olyan munka...

Szerintetek sincs olyan munka amit hosszútávon is szeret az ember?

Figyelt kérdés

A falra maszok mar olyan közhelyektöl,hogy :

,,Olyan munkat valassz amit szeretsz csinalni!"

Ilyen egyszerüen nem letezik! Mert amit szeret is csinalni az ember,azt is megutalja,ha napi 8-10-12 oraban kell csinalnia.

Mondok egy peldat.: filmet nezni,zenet hallgatni altalaban mindenki szeret. De ha beallitanam az ebresztot hajnali 5-re,hogy 6-ra mar bent legyel a munkahelyeden,ahol 12 oraban filmnezesre kenyszeritenelek,akkor garantalom,hogy par heten belül meg fogom utaltatni veled.

2018. jan. 27. 14:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
61%

Abszolút egyénfüggő. Én például olyan ember vagyok, aki nagyon sok mindent imád csinálni és nagyon sok minden iránt érdeklődik - egészen addig, amíg az a dolog kötelezővé nem válik. Így voltam az egyetemmel is: két hétig motivált voltam, aztán amikor tudatosult bennem, hogy itt nem fakultatív alapon kell már utánanéznem a témának és beleásnom magamat, hanem felsőbb utasításra, már egyből undorodtam az egésztől. Tudom azt is, hogy bár a hobbimnak szentelem a szabadidőm gyakorlatilag minden másodpercét, ha ezt munkaként kellene végeznem, heteken belül hányingerem lenne az egésztől. Az általad említett zenés hasonlattal élve: nekem Rate Your Musicon nagyjából 1800 értékelt albumom van, tehát mondhatni, hogy bizonyos műfajokba beleásom magamat és szeretek zenéket felfedezni. Ha ezt heti 40 órában KELLENE csinálnom, nos, nem kellene többé fülhallgatóra és CD-kre költenem, az szent.

Ellenben magam is ismerek olyan embert, aki évek óta egy dolgot csinál és azt szereti, és világ életében szerette is. Ő meg egy ilyen természet.

2018. jan. 28. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!