Változni fog a munkaköröm. Hogyan kérjek fizetésemelést? Bővebben lent.
Több, mint 3 éve dolgozok a cégnél. Pár hónap múlva új munkakörben fognak foglalkoztatni, aminek most kezdem a betanulását a jelenlegi munkaköri feladataim elvégzése mellett. Szeretnék fizetés emelést kérni, amit részemről több dolog is indokol, de nem tudom, hogy érvelhetek-e ezekkel a "bértárgyaláson".
Az én érveim: Az új munkakör sokkal felelősségteljesebb, komolyabb feladatokat kell majd elvégeznem, mint jelenleg. Biztos, hogy abban a munkakörben többet keresnek a kollégák nálam. Igazából bérrendezésnek is nevezhetném a helyzetet, mert még amikor ide kerültem, megtaláltam a fiókomban az előttem itt dolgozó ember fizetési értesítőjét, ami még most 3 év után is (számomra) sokkal magasabb összeg, mint az én jelenlegi fizetésem... erről soha nem panaszkodtam, mindig rendesen végeztem a dolgom, persze volt/van bennem egy kis tüske... A munkakör váltás épp jó alkalom lenne ennek a rendezésére szerintem. Valamint a nem túl távoli jövőben majd kisbabát is szeretnénk a párommal, így ebből a szempontból is jól jönne, ha többet tudnék spórolni. :) A cég baba barát, támogatja a kismamákat és visszatérésüket, emiatt nem kell félni, hogy elküldenének. Jaj és még abban a munkakörben a kollégák sosem végeznek időben, minden nap tovább vannak bent, mint a munkaidő vége, de nincs túlóra pénz.
A véleményeteket szeretném kérni, hogy érvelhetek-e ezekkel az indokokkal? A nagyobb felelősség, több feladat, hosszabb munkaidő nyilván mehet. De ha ez nem elég, akkor felhozhatom, hogy tudom, hogy mennyire le vagyok maradva a többiekhez képest?
Adjatok tanácsot!
Köszönöm előre is.
Megpróbálni mindent meglehet, csak légy magabiztos és érthető.
Ha rendes a cég, akkor nyilván megadja.
Nálunk is szokott lenni túlóra, és senki nem kap érte semmit, csak leírhatod a munkaidődből esetenként.
Plusz ha nem fizetik, nem kötelességed bent maradni.(bár akkor ők meg valami mondvacsinált indokkal ki is rúghatnak..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!