29 évesen nettó 310 ezer + havi 50 cafeteria jónak számít?
Meg tudsz élni belőle? Esetleg félre is tudsz tenni? Akkor jó.
Ha nem, akkor nem.
Az én párom 23 éves, nettó 140-160 körül kap, szűkösen, de elvagyunk vele. Én még tanulok, a szüleim szoktak segíteni anyagilag, ha szükséges. 21N (20 hónapja élünk együtt)
Neked jó?
Megélsz belõle?
Van perspektíva?
Én felkötném speciel magam ha emnyit keresnék,,, öregként",30 éves vagyok.
Felkötnéd? Mert? Te beteg állat.
Az a baj, hogy mindenki azt nézi, hogy Németországban, Ausztriában, stb mennyi a bér, és ha az övék nem éri el azt, akkor szar...
Annyira tévhitben éltek, hogy aki oda kimegy, az megkap napi 24 óra semmittevésért mindent...Ugyanekkora proli csövesek lesztek kint is, mivel egy lakás 10-20x annyiba kerül, mint itthon, albérletet is fizetni kell, kaját is...
Csak azért 3-as mert fejlesztõ vagyok,és a pàlyakezdõk kapnak 350 nettót pont ezért.
Te neked lehet elég de ebbõl nem fogsz ÉLNI.
Németbe ez kb. itthoni 80ezernek felel meg azt hiszed nem tudom.
Mert mi a rákot veszel folyton? Áruld el, hogy mi a tököm kerül havi minimum 350-400-ba. :D
Ja, egy magányos lúzer vagy, akinek senkije nincs? :D értem.
Köszi a válaszokat. Én is keveslem őszintén szólva (IT szektor). Amíg csak ketten voltunk a feleségemmel (neki változó a fizetése, de kb az enyémmel egy szinten van), addig azért el tudtunk belőle éldegélni, elég sok utazást megengedhettünk magunknak (tavaly egy hónap Vietnam pl.), szóval annyira azért nem éltünk rosszul.
De most 2 hónapos a gyerek, az asszony CSED-en van, ami jó (nettó 460 per hó), de utána lesz GYED, ami viszont csak nettó 170. És hát ott van még a gyerek, meg egy masszív 150 ezres lakáshitel.
Nem nagyon vagyok tisztában az itthoni bérekkel, ezért a kérdés, úgyhogy köszi minden választ továbbra is.
A hazai átlagfizetés dupláját kapod, viszont ahhoz képest amit végzel mennyire jó, azt nem tudhatjuk.
Mondjuk ha magadtól nem találod meg a google vagy a fizetesek.hu segítségével, akkor lehet, hogy túlfizetnek mert nincs sok sütnivalód (ezt nem bántásból írom, csak azért, hogy értsd, meg lehet találni a megfelelő választ ha jó helyen keresel - a gyakorikerdesek.hu nem a legjobb forrás, itt csak véleményeket kaphatsz).
,,Mert mi a rákot veszel folyton? Áruld el, hogy mi a tököm kerül havi minimum 350-400-ba. :D
Ja, egy magányos lúzer vagy, akinek senkije nincs? :D értem."
Nagyon magas az EQ-d heteske,mi a rákot gratulálok.
Gondolom valami suttyó melós vagy aki vedeli a pályinkát és fütyülget a lányok után aztán meg röhögtök rajta IQ fighterekkel.
Mit veszek?
- Minőségi ételeket fogyasztok csak,minőségi húsok,édesburgonya
- Edzőterem,taplálékkiegészítők,vitaminok
- Mindig veszek valami szép ruhát egy egy darabot
- Két hetente fogdrász
- Csajozok(ennyire vagyok magányos, na most mi lesz?)
- Tudod én nem a romkocsmába viszem a nőket vagy nem ilyen helyekre mint az átlagos palik,én minőségi élményeket szerzek nekik, minőségi étterem vagy bármi amit nem kap meg más férfiaktól például.
- Meg is takarítok szép összeget,mert egy újabb kocsit akarok(tudom mit képzelek,hogy vannak céljaim,inkább sírjak,szídjam orbánékat,szídjam a nőket is mint ti.Legyek elégedett az átlagos pocsolyával,tudom akkor lennék a te meg az átlag jauzsik szemében felmagasztalva)
- Rengeteget áldozok a fejlődésemre,mind szakmai mind soft skillek(coach). Tudom te neked ez kínai,hiszen minek tanulni már átlag magyar talán kijárja a sulit és abbahagyja a tanulást, ezért tartanak ahol, aztán szídják az Audisokat meg a BMW-seket.
Ha már személyeskedni tudsz legalább kicsit okosabban csináld.
Nem tudom a magányos vagyok melyik mondatomban említettem vagy panaszkodtam-e.
Tehát aki igényes költ magára és elvárja a minőséget mindenben az magányos?
Bravó 7-es,ugorj neki újra.
Kérdező,üdv kolléga :)
Milyen területen vagy?
AMit javaslok neked,ezek közül válasz:
- SAP tanácsadás
- SAP fejlesztő(ABAP nyelv még de már van Java is). ABAP eléggé nem guszta nyelv,újabb modulokat már Javaban írják,Spring,Hibernate is van,ahogy olvastam.
- Java különböző technológiákkal:
- Spring(itt it Boot,Core,Security,JMS)
- JPA Hibernate
- Domain Design Development
- Clean Code(nagyon nagyon fontos,nálunk ha egy sor kódod nem tetszik az architechnek konkrtéan nem mergeli be a kódodat)
- Unit tesztelés(JUnit,TestNG)
- Komponens tesztek
- Teszt automatizálás szintén Javaval,behaviour driven development alapján
- CISCO hálózatok(CCNA,CCNP,CCNE)
- Oracle adatbázis tervezés
Próbáld ezek közül amelyik szimpatikus neked,most mondanám,hog legyél Java fejlesztő,ha nem érdekel akkor nem fog bejönni,én imádom a munkám.
Mi az ami érdekelne? De ez a fizu tényleg kevés főleg,hogy már te is senior vagy korod alapján,nálunk tőlem seniorabb emberek háát nem tudom mennyit kapnak de vannak sejtéseim :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!