Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Műfordítóként meg lehet élni?...

Műfordítóként meg lehet élni? Van igény ilyesmire?

Figyelt kérdés

Ha például 2-3 nyelvvel is tudok dolgozni, akkor jobban van esélyem?

Még csak egyetemista vagyok, gondolkodok többet között a műfordításon is...

Lehet, hogy tetszene is...de mennyire lehet elhelyezkedni és megélni?

2018. jan. 19. 23:21
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
Ha a magyar sem megy jól, akkor hogyan fordítanál te szépirodalmat?
2018. jan. 20. 00:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem.
2018. jan. 20. 04:05
 3/8 anonim ***** válasza:
49%

A nyelvtanulás mindig jó, mert megérteted magad más nemzetekkel, más országokban is fel tudod találni magad, DE!

Ha ilyen ütemben fejlődik a technika, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy nem biztos, hogy lesz jövője. Nemrég láttam/hallottam egy videóban egy tolmácsgépet, ami lefordította a másik nyelvre a szöveget és lássuk be: azért, ha csapnivaló is néha a Google fordító, de az utóbbi években sokat fejlődött.

Végezetül a műfordító nem elhelyezkedik, azaz nem alkalmazott, hanem jellemzően vállalkozóként kell űzni, magának kockáztatni, felkéréseket keresni- szóval szerintem sem.

2018. jan. 20. 05:30
 4/8 A kérdező kommentje:
A gazdasági szakfordításon is gondolkodok. Arról mi a véleményetek?
2018. jan. 20. 09:30
 5/8 anonim ***** válasza:
59%

Köszönöm, hogy első válaszomat nullára értékeltétek.

A kérdező nem kicsorbult kapa felől érdeklődik, így nem elhanyagolható az a tény, hogy nem ura a magyar nyelvnek.

Példa:

Ha például 2-3 nyelvvel is tudok dolgozni, akkor jobban van esélyem?

Szerintem a kérdezőnek nincs 2-3 nyelve.

A mondat helyesebben:

Nagyobb az esélyem, ha több nyelven is tudok munkát vállalni/fordítani/dolgozni?

Még csak egyetemista vagyok, gondolkodok többek között a műfordításon is.

Helyesebben.

Még csak egyetemista vagyok. Műfordításon is gondolkodom.

Utolsó sorban a három pontnak semmi szerepe sincs.

2018. jan. 20. 12:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Milyen felsőfokú gazdasági szakképesítésre szeretnél szert tenni? Ahhoz, hogy fordító legyél, magas szinten ismerned kell mindkét nyelv szépirodalmát, történelmét, kultúráját, szokásait.

Gazdasági fordítóként pedig ezen a szakterületen kell jeleskednek.

2018. jan. 20. 12:04
 7/8 anonim ***** válasza:
48%

Szakfordítókra van keresleg és pénz, a műfordító nem feltétlen esik ebbe a kategóriába, de attól is függ, mik a nyelvek amiket beszélsz.

Ajánlom kezdj el most is mellékállásban ilyeneket vállalni (fiverr, upwork, + itt-ott), mielőtt még elkötelezed magad a fordító és tolmács mesterszak mellett.

Én évekig úgy voltam hogy ah, tolmács leszek, azzal jól is keresek, hát, pár évig csináltam egyetem mellett de úgy beleuntam hogy lemondtam a mesterképzésről. Teljesen más irányt vett a karrierem és kevesebb munkával jobban keresek mint angol-német tolmácsként kerestem volna.

2018. jan. 22. 11:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az új válaszokat! :)

Hogy konkrétan milyen gazdasági irányban gondolkozom, azt még nem tudom.

Igazából az egyetemen van/lenne erre lehetőségem, hogy tanuljak gazdasági szakfordítást. Lehet tanulni azt hiszem üzleti fordítást, valamilyen számítógépes fordítást...illetve van még más is, de mindenre nem emlékszem.

Angol-franciában gondolkodok főleg, mert ilyen szakon vagyok. Tanultam oroszt is, azt próbálnám felsőfokra vinni. Tanultam olaszt és németet is, az olasz biztos gyorsan menne, csak időm nincs rá.

2018. jan. 22. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!