Tartalék felhalmozása gyüjtögetés vagy az élet élvezése de pénzköltés?
Fizetés megtakarítás van.
De vágysz olyan dolgokra amire sajnálod a pénzt és így nem vagy annyira boldog.Ez nem feltétlen tárgyra értendő.
Lehet nyaralás fesztivál vagy valamilyen élmény amihez pénzt kell költeni.
22f

Mindezektől függetlenül én is az élményekre voksolok.
Az anyagi dolgok elvesznek, elértéktelenednek. Régen, míg nem volt pénzem, addig az anyagi dolgokra vágytam. Számítógép, telefon, TV. Mindig úgy néztem, hogy miért menjek 100 ezres fesztiválra, ha ennyiből veszek egy gépet ami nem 5 napra hanem 5 évre lesz az enyém.
HA van pénzed, akkor az alap anyagi dolgokat gond nélkül megveszed, és sokkal fontosabbá válnak az élmények. Én például rengeteg versenyre, rendezvényre elmegyek, túrázok, utazgatok. Képes vagyok hobbiból elmenni egy másik városba csak azért, hogy szétnézzek.

Mosogatóként kezdtem hiabat, hogy van szakmám .Előbb a rendszert lásd at mert eg es föld kint es itthin.Utána gyorsan elore tudsz lépni szakkepesitettkent. De itthon siralmas sok esetben , ha csak nem vagy a szakma topján. De ahjoz minimum egy pár évig exeutive chef nen árt, ha vagy. Láttunk már sok autoszerelot, taxist stb konyhafőnöknek.Nekik kb az a milliő marad hosszabb távon is. Ha hazajössz valoban nagy törés lesz a töredékét keresned és konnyebb visdzamenni vagy haza se jönni.
Én középvezetői szintnél nem mentem tovább, hiába lehetett volba.Mellette rutinból megoldottam a feladatokat itthon meg tervezgettem a saját kepzesem, dolgaim és üzleteim. Most többet keresek mint a felső vezetőm aki csak kint dolgozik.Jut fejlesztésre is, ami meg több bevételt eredményez a családtagoknak is munkahelyeket teremt itthon, amiből igy megint csak családi bevetek novekedes van, penzköltés helyett. Lassan( évről-évre dinamikusan növekedve ) eléri a jövedelem a kinti szintet, úgyhogy elég ha épp van szabad kapacitásom beugrok kisegiteni 1-2hónapot kint, mert a kapcsolat attól megmaradt.
Még egy-két év talán pár újabb egység, ingatlanok hitel nélkül és majd utána élvezem a hasznait. Illetve be van biztisitva a két gyerek jövője is.
9 év alatt sokat változtak a lehetőségek, akkor még -17 millió körüli hitelspiralban éltünk gyesbol meg minimálbérből itthon .Igy való igaz tudjuk azt is, hogy kell spórolni a térített kaján és szálláson felül az extra borravalókon is.
Szóval szerintem ha haza akarsz jönni, szánj rá időt hogy ne a megtakarításaid éld -fel itthon mert hirtelen váltasz. 2-3év alatt meg tudod ugyanazt az egzisztenciát teremteni itthon, ha nem mínuszból nyitsz, mint mi anno.Hanen azikat jol fektesd be és hadznald fel pl egy töredéket(max 2000 euro) önerőként saját vállalkozás indításra pályázati támogatás mellett.

Én sajna ilyen vagyok.
Van tartalékunk, félre tett pénzünk, kb. 4 millió lakástakarékban, meg kb 1.5 millió készpénzben. Szóval nem is annyira kevés.
Én is mindig vágyok drágább ruhákra, utazásokra, élményekre, de aztán meg sokszor nem merem elkölteni, mert hogy uhh mégis sok, meg nem akarok pazarolni. De így meg nem érzem jól magam.
Aztán néha elkap a gépszíj, megveszek mindent ami csak kell, aztán meg megbánom.
Nem tudom egyensúlyba hozni.
Utazásra viszont sosem sajnálom!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!