Szerintetek lehetne belőlem jó tanár?
Elég régóta van bennem az érzés, hogy minden vágyam hogy tanár lehessek. Az ismerőseimet akiket kérdeztem azt mondták nem lennék szerintük jó tanár , mert túl lágy szívű vagyok és nem vagyok elég határozott.
Ez igaz, sajnos elég sokat érzékenykedtem a gimiben, meg sokszor kerültem döntésképtelen helyzetbe is.
A határozottságommal kapcsolatban pedig szerintem azért van bajom, mert kicsi az önbizalmam, a magánéletemben nem klappolt sok minden abban az időszakban és ezt nem tudhatta senki, csak én, hogy mit érzek vagy miért vagyok befelé fordulva.
Néha rosszul fejezem ki magam, de szeretném fejleszteni magam, sok könyvet olvasni.
Szeretnék segíteni, szeretném megszerettetni azokat a tantárgyakat amiket én szerettem gimiben, tippeket adni, ha elakad a diák tovább gördíteni. Segíteni abban, hogy megtalálja azt amiben jó, bebizonyítani, hogy egy kis szorgalom, odafigyelés és menni fog. Hozzájárulni ahhoz, hogy elérhessék az álmaikat.
Nagyon segítőkész vagyok és szívből teszem ezt.
Gimiben sokszor tartottam előadásokat, vagy tanítottam tanár helyett egy teljes órán át.
Én azoknak minden percét élveztem. Óriási erővel töltött fel.
Lehet belőled jó tanár.
Az, hogy vannak rossz időszakok, napok az teljesen emberi dolog. Mindenkinél van ilyen. Nem minden órád lesz szuper jó, és nem mindig leszel megelégedve magaddal, de ez is természetes dolog, az idősebb tanároknál is van ez így, meg alapvetően minden munkánál, minden embernél.
Amit választottál szak az is jó párosítás.
Hová akarsz jelentkezni? Mikor jelentkeznél?
Szia szerintem menj nyugodtan. Biztos jó tanár lesz belőled(én is annak készülök angol-töri, és még a tesiben gondolkodom) te tényleg szívből csinálnád és nem azért mert máshova nem tudtál menni/nem vettek fel. Ráadásul a természettudományos tárgyakat tanító tanárok egyre kevesebben vannak, szóval állásod lesz.
17/L
A leírásod alapján én nem ajánlom. Nem azért, hogy megbántsalak, hanem pont hogy jó szándékból írom ezt. Biosz-kémiával inkább azt tanácsolom, hogy végezz el első körben egy mérnöki szakot. Ha ez megvan, utána végezd el a tanárit (sőt, ha mérnöki szakod van, akkor nem is biztos, hogy teljesen el kell végezni a tanár szakot, csak valami módosító képzést).
Az biztos, hogy ha belekóstolnál a pályába, lehet, hogy pár napon belül kiábrándulnál, miután minden nap sírva mész haza. A gyerekek keményen bekóstolnak, főleg a mai világban, amikor semmilyen fegyelmet és tiszteletet nem ismernek. Ilyen körülmények között akinek nincs önbizalma és határozottsága (vagy nem tudja ennek látszatát kelteni), azt keresztbe lenyelik. Hidd el. Kevés csupán az elhivatottság érzése és a jószívűség, sőt, ezek hátrányok is, ha nincs benned kiállás, mert csak csalódáshoz vezetnek. Hiába van benned szeretet és annak az érzése, hogy át akarsz adni valamit, ha a gyerekekben a motiváció teljes hiánya van, a teljes nihill és érdektelenség. Ez a pálya nem olyan, amilyennek megálmodod, a valóság kiábrándító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!