Érhet szankció betegszabadság/táppénz miatt?
Jogában áll a munkáltatónak büntetést kiszabni azért, mert 3 nap táppénzen/betegszabadságon voltam? (Jelen esetben mindegy)
Úgy tudom, alapvető joga a betegnek, hogy betegsége miatt nem érheti hátrány a munkahelyén, de nem találok erről sehol semmi hivatalos információt. Sem a Munka törvénykönyvében, sem pedig a betegjogok között.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
A jogi kérdést kéretik a JOG kategóriába tenni.
Amúgy tényleg nem hatóság, nem büntethet.
Csak kirúghat, az nem büntetés. És indokolnia is kell.
Velem volt egyszer olyan, hogy reggel rosszul voltam, és próbaidő alatt bementem az üzemorvoshoz.
Emiatt negyed órával később értem be a munkába (ugyanabban az épületben voltam, csak nem mentem még be abba a szobába).
A főnököm megkérdezte, hogyan képzelem azt, hogy próbaidő alatt orvoshoz megyek?
"A főnököm megkérdezte, hogyan képzelem azt, hogy próbaidő alatt orvoshoz megyek?"
Remélem válaszoltál neki... :)
Ez nem buntetes. A munkaido beosztasaval a munkaltato rendelkezik, annyi feltetele van, hogy a valtozasokat idoben jelezni kell. A munkaszerzodesedet amugy at kene irni, hogy megfeleljen az uj beosztasnak, de amugy ez nem 'buntetes'.
Mondjuk a vagyonori szakmaban tul sok ugralnivalod ugysincs, ha nem tetszik, szazan jonnek a helyedre.
Ők nevezik büntetésnek, mert szerintük decemberben táppénzre menni nem korrekt a többi dolgozóval, ezért ez a szankció. Erre értettem azt, hogy betegként nem érhet ilyen hátrány a munkahelyen.
Egyébként nem vagyonőri munka, kicsit komolyabb :)
Hivatalos szerv, ahol hivatásosként dolgozom.
"decemberben táppénzre menni"
Ezt egy kicsit furának érzem.
Ha valaki beteg, akkor mit csináljon?
Ha meg nem beteg, akkor csal, és ezt önmagában is büntetni kell. Nem így, hanem komolyabban.
Ezt kideríteni meg a főnök dolga. Ha nem tudja kideríteni, akkor pedig ne szórakozzon ilyen "büntetéssel".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!