Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon hogy-hogy kb...

Magyarországon hogy-hogy kb 200 ezer ft. Az átlag fizetés? Neked mennyi a fizetésed?

Figyelt kérdés

Eddig az ismerőseim körében alig-alig éri el a fent leírt átlagot a fizetésük. Többek között mondom én , a havi 150 ezer ft-os fizetésemmel úgy, hogy éjszakázok és ünnepnapon is be kell menni, ha úgy esik rám a munkaidő. Egy állami cégnél dolgozom immár 5. éve, középszintű végzettséggel.

Ezt az átlagot úgy számolták ki, hogy sek kis fizetést, és kevés magas fizut összeadták és vintak egy átlagot , vagy valóban ennyi , vagy ehhez hasonló fizetése van a legtöbb embernek?

Gondolom sokat számít ilyen téren , hogy az ország keleti régiójában élek, ott dolgozom.

2018. jan. 4. 07:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Mert ennyi, mert ez jött ki. Az, hogy a legtöbb embernek milyen sávba esik a fizetése ebből nyilván nem lehet megállapítani.
2018. jan. 4. 15:16
 12/24 anonim ***** válasza:
Ti hol dolgoztok, hogy diplomával ennyit kerestek? Egy nyolc általánost végzett gépkezelő gyári munkás megkapja ennek majdnem a kétszeresét három műszakban, havi pár túlórával.
2018. jan. 4. 15:44
 13/24 anonim ***** válasza:

Honnan vetted ezt a 200ezret?

Egyáltalán nettóban vagy bruttóban?

2018. jan. 4. 16:39
 14/24 anonim ***** válasza:

@12

Nem Pesten. Innentől kezdve meg tök mindegy a helyszín. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy nem azt csináljuk, mint amit tanultunk, mert azzal itt nem is lehet elhelyezkedni. Egyébként ahány gyárról hallottam eddig, annyiban volt minimálbér + műszakpótlék a "fizetés", szóval legfeljebb Németországban keres meg egy gyári melós ~260-at (nem műszakvezető, nem igazgató, hanem egyszeri beosztott).

2018. jan. 4. 17:11
 15/24 anonim ***** válasza:
Pest közeli nagyvárosban hallottam ott dolgozótól nettó 200 ezer feletti összeget. Én ugyanott alkalmi munkavállalóként kaptam nettó 170-180 ezer körül havonta (nyilván ebben az esetben nem volt TB, táppénz és fizetett szabadság).
2018. jan. 4. 17:20
 16/24 A kérdező kommentje:

Az első néhány hozzászólótól szerintem elég erős , hogy néhány félreütött billentyű miatt beskatulyáznak a hülyék körébe... na barátaim, ez meg a ti IQ szinteteket tükrözi.

Az átlagszámításra vonatkozó kérdésemet padig “költői kérdésnek” szántam.

Szerintem meg az a baj az országgal, hogy a diplomások 70%-a felsőbbrendűnek tartja magát a “csicska” közép végzettségűektől, pedig ha olyan okosak vagytok tudnotok kellene, hogy az egzisztencia, anyagi jólét nem a végzettségtől függ.

2018. jan. 4. 18:33
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Visszaolvastam az első néhány hozzászólást és meg se említik a te félre ütött billentyűidet. Honnan veszed ezt?
2018. jan. 4. 18:50
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Hisztizhetsz kérdező, hogy diplomások így úgy, meg az egzisztencia nem függ a végzettségtől, attól még tény marad, hogy a legtöbb lezüllött szaralak között alig van diplomás. Sőt, inkább 8 osztályt végzett puttó.
2018. jan. 4. 18:54
 19/24 anonim ***** válasza:
Így van, én gyárban nettó 210-230 ezer Ft közötti összegeket keresek.
2018. jan. 4. 22:21
 20/24 anonim ***** válasza:

Az átlag fizetés nem azt jelenti, hogy mennyit keres egy átlagos magyar állampolgár. :D Az csak egy matematikai átlag.

Én amúgy most egy állami cégnél felsőfokú végzettséggel keresek 130 ezret. Ez jókora előrelépés a tavalyi 85 ezres fizetésemhez képest, de meg sem közelíti az említett 200 ezret. :) Annyit viszont még a felettesem sem keres, középvezetői beosztásban. Ő 170 ezret visz haza. :)

2018. jan. 4. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!