Hogy találjak magamnak állást, ha szeptembertől levelezős mesterképzésen veszek részt?
Figyelt kérdés
Jelenleg nyelvi nappali alapképzésen vagyok (germanisztika). Szeretnék mesterképzésen tovább tanulni, de azt csak levelezőn indítják. Ésszerűen mellette már teljes munkaidőben dolgozni kell. Előre nem tudom, mely napon lesz az oktatás. (Lehet, hogy be lehetne tömbösíteni mindent szombatra, de ez sok mindentől függ.) Ilyen kritériumokkal, hogy keressek állást, ha még majd csak tavasszal fogok diplomázni? Írjam bele az önéletrajzomba? Adjatok tanácsot, kérlek. Van némi tapasztalatom adminisztrációban, irodai ügyvitelben (diákmunka).
Köszönöm előre is a segítséget.
Egy pályakezdő
2018. jan. 2. 23:11
2/3 anonim válasza:
Én határozott idejű munkát keresnék inkább ilyen esetben. Vagy elhallgatod és majd ősszel kialkudod a dolgokat, de ha előre szólsz erről sajnos sok helyen alapból rostálnak miatta.
3/3 anonim válasza:
Ha tök mindegy, milyen munka, csak fizessen, akkor nagyobb áruházakban eladóként, pénztárosként vagy árufeltöltőként próbálkozz. Mondjuk főleg a Tescónál divat a diplomásokat kiszűrni még interjú előtt, esetleg egyáltalán nem is válaszolni az önéletrajzukra, esetleg az Auchannal több szerencsével jársz. Azért a kereskedelmet ajánlom, mert itt többnyire tudsz alkudozni a főnökkel a beosztásodat illetően. Mondjuk én se nagyon szólnék a terveimről, mert így is elmegy mindenki ezektől a cégektől 2-3 hónapon belül, nem kell tudniuk, hogy már alapból csak ki akarsz bekkelni náluk egy kis időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!