Milyen "kiskapuk" vannak ahhoz, hogy irodai munkára felvegyenek? Mert az ön. Rajzom érdekes mód mindig megfelelő, viszont mindenhol vannak protekciósak.
Most lehet, hogy egy kicsit kemény leszek. Ne kiskapukat keress. Assziszztensi állásra nem kell semmilyen tudás, így oda több százan is jelentkeznek. A legtöbb bölcsész ilyen állásra jelentkezik, mert máshoz nem igazán értenek. Olyan diploma, képesítés, nyelvtudás kellene, ami nem ilyen munkákra elég.
És a kérdésedre válaszolva: mivel elvileg a motivációs levelet és az önéletrajzodat ismerik csak (mert a protekciót kihagyod), már csak a kitartás és a szerencse segít.
Lassan kérni fogok vmi jutalékot az oldal szerzőjétől, annyifelé ajánlottam már ki:
Nagyon jó ötletek vannak benne. Meg kiskapuk. Mármint a hírlevélben.
A pályázatod meg csak nem annyira jó... Visszakeresed a cégeket és megérdeklődöd, miért nem téged választottak végül?
Biztos olyan jó az anyagod?
Honnan veszed, hogy protekciósat vettek fel helyetted?
Okulásként, hátha segít:
Amikor asszisztenst kerestünk (az én helyemre), én intéztem a dolgot, én szűrtem elő a jelentkezéseket. Elmondom, mit utáltam:
- jöttek az ismerősök protekcióért. Egyik sem értett sem az irodai melóhoz, se az iparághoz, tanulni almás, de segítsek.
- világosan kiírtuk, hogy mailben kérjük a pályázatokat, fényképpel, motivációs levéllel. Erre jött postán, faxon, fotó és levél nélkül ÉÉÉS személyesen besétált a kedves hölgy (nem szólt előre). Amikor baromira senki nem ért rá, pörgött a munka és a legnagyobb ügyfelünk volt kint az éves megbeszélésen. És csodálkozott, hogy elküldtem és nem értünk rá.
- A számítógépet csak bekapcsolni tudták, a word, excel már nem megy. Kértük. Vagyis: hiába írtuk ki az elvárásokat, fütyültek rá. Nem vicc, némelyik azt sem tudta, mi a fene az a tértivevény.
- Sablonosak. Dögunalom motivációs levelek, áttekinthetetlen önéletrajzok, vagy éppen nem lehetett megnyitni a dokumentumot. Egyszerűen lövése nincs az embereknek, mit akarnak elérni, vagy mi az az asszisztensi munka. Elmondtuk mit kérünk, mi a feladat, és egyiknek sem volt utána kérdése!!!
- Fizetési igényt is kértünk, mert ez is egy jó szűrő, de vagy nem írták bele, vagy irreális volt.
Hát, remélem segítettem.
igazán köszönet az eddigiekért
azért gondolok protekcióra, mert a 600. interjúm után, amikor megbeszéltünk mindent és megint azt kaptam, hogy majd hívjuk, akkor vettem a bátorságot megkérdezni, hogy mi lehet az oka, ha nem engem választanak, amikor az előzőeket (beszélgetést)tekintve mindennek megfelelek.
és a bárgyú hebegés-habogás, terelőduma, félrebeszélés bevágása után gondolom
és nem egy helyről mondtak nekem fel, olyan indokkal: hogy a másik üzlettárs felvett a helyemre egy munkatársat, ő meg elnézést kér, vagy a gazd.- vezető nem hosszabította meg a szerződésem, és kiderült a lánya a főiskolai gyakorlata miatt a helyemre csücsül és ilyenek.
és a legutolsó munkám is csak azért volt, mert apa...
ott viszont fizuemelést nem adtak, ami felőrölt.
és amikor a munkaügyben erre rákérdeztek, miért nem találok munkát és a protekció hiányáról kezdtem mesélni, az ügyfeles szabályosan felháborodottan lekezelővé vált velem. vajon ő is így ül ott?hátszéllel? és magára vette?.....
A motivációs levél a legnagyobb baromság, amit valaha is kitaláltak. Persze, hogy sablonos! Biztos soha nem jönnél rá, hogy miért: hát azért, mert a legtöbb embernek az a motivációja, hogy végre engedjék már dolgozni valahol, amiért pénzt kap, és így ne haljon éhen... :P Csak hát ezt ugye nem lehet beleírni, viszont kérik, így marad az, hogy valamit lecopypastolnak a netről. De ez vajon az álláskeresők hibája?
Vezető pozícióknál, óriás beruházásoknál még lenne értelme, ott ugyanis valóban nem mindegy, hogy mi indít valakit pont ebbe az irányba, és azoknál lehet is mit bele írni, mivel ott lehetőség van stratégiai irányok megválasztására, ill. a céggel kapcsolatos elképzelések részletezésére.
De egy asszisztensi, árufeltöltői, vagy más hasonló pozíciónál, könyörgöm?! Hát mit lehet oda írni? És mégis kérik az IQ Fighter munkaadók, nyilván azért, mert a klubban már kinézik azt, aki nem vette át a csóró, svindler munkahelyére a bálványozott multik legújabb divatját :)
Na, ebből születnek az olyan gyöngyszemek, hogy "meggyőződésem, hogy beosztott takarítói munkaköröm gyakorlása során elsajátított értékes, maradandó tapasztalataim hosszú távon a cég érdekeit is szolgálják majd"...
Engem úgy vettek fel részmunkaidős asszisztensnek, hogy a valóságot írtam a motivációs levélbe: valójában nem is magamnak kerestem állást, csak véletlenül értesültem róla, tetszett a leírás és miért ne? alapon jelentkeztem.
Olvastam egy interjút még régebben egy HR-essel, amiben elmondta, hogy az egyik meghirdetett pozícióra azért vettek fel egy férfit, mert elmondta, hogy házépítésbe vágtak. A cégnél meg gondolták, na, ennek akkor nagyon fontos az állás, nem fog linkelni, ezért felvették.
Mi volna, ha megpróbálkoznál egy őszinte motivációs levéllel? Valószínűleg az pl megmaradna a HR-es fejében :)
Egyébként: szerintem a legtöbbet az számít, hogy szerepelsz az interjún (ha már behívtak). Na meg a szerencse: ne legyen a jelentkezők között olyan, aki jobban szerepel nálad. Sajnos ma valóban rengetegen jelentkeznek ezekre a pozíciókra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!