Második körös interjún nagyobb összeget mondani, mint amit e-mailben?
Az volna a kérdésem, hogy egy nem hétköznapi munkáról lenne szó, és mikor jelentkeztem az állásra, beírtam egy fix bérigényt, és az interjún amire behívtak, elmondták hogy azzal a fizetéssel nem lesz probléma, simán megkapom(de a pénzügyekről csak a második körös interjún beszélünk).
Viszont ez elgondolkodtatott, és rájöttem, simán kérhetnék többet is. Ti hogy kérnétek többet, hogy az ne legyen kellemetlen?
Szvsz fix bérigénynél ez cigánykodás.
Ha egy sávot adtál volna meg mondván a pontos felelősségtől / elvárásoktól függően, erre kaptál volna egy ajánlatot ami a sáv alja akkor lehetne alkudozni.
Ha kerek perec mondtál egy számot amit megadnak akkor onnan nehéz visszakozni. Én nem adnék neked többet.
8 órás, bejelentett állásról beszélünk.
Az interjún elhangzottak alapján, ami az én minimális bérigényem lett volna, lekicsinylették, utaltak rá, hogy azt biztos hogy megkapom, tehát azzal nem lesz gond, ha majd a HR elé kerülök a második körön. Nem pofátlan akarok lenni, de éreztem az interjúztatón, hogy nekik ez az összeg nem oszt, nem szoroz. Itt egy netto 130 ezerről beszélünk(ami valóban nem sok... relatív). Látván rajtuk, hogy ez meg se kottyan, akkor a kérdésem felétek az, hogy akkor hogyan említhetném meg udvariasan, hogy na akkor toldjanak hozzá még 1-2 tizest?
Annyira nem ficánkolnék a helyedben, hiszen még fel sem vettek. Lehet, hogy pont ezért fognak téged kiválasztani, mert kisebb bérigényt adtál meg, és ha többet kértél volna, lehet, hogy akkor inkább mást vesznek fel...
Arról nem is beszélve, hogy tényleg ciki többet kérni, miután már megadtál valamit.
Ezt buktad.
Akármennyire jó lesz az interjú, azt fogják látni, hogy éhes vagy, és 3 hónap múlva simán kérhetsz fizetés emelést.
Én se vennélek fel.
Mondtál egy árat, ezen nem tudsz változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!