Jogos a felháborodásom vagy csönd a nevem?
Januárban lesz 1 éve, hogy a sógorom boltjában dolgozom. 160ezer forintot keresek, abból 40ezer ft a bérletem, tehát 120ezer forintom marad. Amikor idejöttem sok minden ígérve lett. Gondolok itt bónuszra, fűtés cserére, stb. Ugyanis ez egy könnyű szerkezetes kis "ház", tehát kb. olyan idő van kint, mint bent, hiába megy a fűtés egész nap. (Kabátban ülök egész nap).. Pénteken megkaptam a fizetésem, és szomorúan vettem tudomásul, hogy 1 ft bónuszt nem kaptam. Azt tudni kell, h 1 év alatt egyetlen egyszer sem kértem szabadnapot, csupán nyáron 1 hétre mentem el szabadságra. 1 év alatt összesen 2x késtem el, és akkor sem 10 percnél többet. Vidéken lakom, másfél óra a busz utam + fél óra metró. Ez napi 4 óra utazást jelent nekem. Szombatonként 3 órára vagyunk nyitva, tehát többet utazok, mint amennyit dolgozom. Nyilván emberből vagyok, szoktam hibázni, de csak olyat, hogyha valami elfogy nem írom fel, de ez is 1 héten 1x fordul elő, és ő mindig észre veszi, ha nem írtam fel, így soha nincs az, hogy valamink nincs, amit keresnek.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy jogos e a felháborodásom? Itt ülök napi 8 órában -5 fokban, végzem normálisan a munkám és nem érdemlek akár 5ezer forint jutalmat? Ráadásul tényleg nem egy jött ment alkalmazott vagyok, hanem a felesége húga! Ti mit gondoltok erről?
Általában 2 okból szoktak rokont felvenni:
1. Nem tudják garantálni a rendszeres fizetést, és a rokon jobban elnézi, ha csúszik a fizetés, vagy ha a következő hónapban kapja meg.
2. A rokon nem talál munkát, és így akarnak segíteni neki, hogy legyen megélhetése.
Nem jogos a felháborodásod, mert a bónusz az nem jár, az adható.
Nem csönd a neved, mert merd megbeszélni, megkérdezni, hogy mit tegyél, hogy több pénzt kapjál, bónuszt kapjál, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!