Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehetne a kereskedelemben...

Hogy lehetne a kereskedelemben elkezdeni valami munkát?

Figyelt kérdés
Egy gimnáziumi érettségim van és kiszállító sofőrként dolgozom 6 éve egy furgonon. Nagyon unom már és keveset is fizet. Gondoltam el kellene menni valamilyen eladói munka körbe dolgozni,ott gyakorlatot szerezni és előbb-utóbb szeretnék valamilyen kereskedelmi vállalkozást folytatni. Mi a véleményetek az egészről?
2017. dec. 10. 08:31
 1/4 anonim ***** válasza:

"Nagyon unom már és keveset is fizet. Gondoltam el kellene menni valamilyen eladói munka körbe dolgozni"

Beszélgess eladókkal, mennyit keresnek :-) - szerintem simán megkeresel annyit fuvarozóként.

Kereskedelmi vállalkozás elég tág kör - én azt látom a magam környékén (Bp belváros), hogy egyre másra csődölnek be a kis boltok. Ritka az, ami tudja állni a versenyt a multikkal.

2017. dec. 10. 08:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Én vidéken lakom és azt látom,hogy pl van akinek van egy élelmiszerboltja egy faluban és igen szépen megélnek belőle(új ház,új autó...)
2017. dec. 10. 08:54
 3/4 anonim ***** válasza:
nem élnek meg belőle szerintem, most 1 csomó bezárt mert nem tudja kifizetni a béreket. Fuvarozásba most nagyon hiány van, hogy nem keresel sokat vele? Eladói munkakör? spar, lidl egyből felvesznek....
2017. dec. 10. 10:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Fuvarozás mellett kezd el inkább támogatásokkal. Vidéken valóban jobban lehet érvényesülni de ott is célzottan érdemes nyitni csak üzletet. Attól mert van egy-két jómódú család a vevőkör maximum osztódni tudna csak , ha azt a modellt akarnád másolni , helyi vásárlóerő szintjén. Vagyis a végen két dudás lenne egy csárdában, ahol lenne az egyik akinek visszaesik a forgalma, míg a másiknak meg csak egy része adná a vásárlói kört.

Inkább a resgazdalkodast célszerű megcélozni, pl. mi az ami nincs vagy mit tudnál pluszba felmutatni a másikhoz képest. Pl. olcsóbb tudszlenni ha magad után a járulékot nem kell megfizetni, mert van főállásod, adott esetben van lehetőséged támogatott munkaerőt foglalkoztatni ( munkaügyin keresztül, gyesről visszatérő alkalmazottad van, vagy alkalmi munkával egyszerűsített foglalkoztatott)Vannak olyan kistelepülések pár száz fősök, ahol idősek elnek már szinte csak. Ilyen pl. Tarnaszentmária is. Bezárt egykor az utolsó bolt is.

[link]

Ha fuvarozol, akkor belefér e egy mozgóbolt üzemeltetése furgonnal is?! Már egy plusz bevétel lehetne és hiánypótló lenne a vállalkozásod.

A lényeg ne a sokadik akarj lenni a sorba aki másokat másol.

2017. dec. 10. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!