Szerintetek lenne értelme 25 év felettinek elkezdeni újra egy szakot tanulni, akár főiskola levelezőn?
Engem meg mindig érdekeltek a látássérültek... ezért aztán 30 felett elvégeztem a Bárczit, megcsináltam a szakirányú továbbképzéseket... és semmit nem kezdek vele, egészen más a munkám.
Nem leszel kevesebb, csak több, akkor is, ha olyant tanulsz, amit később nem fogsz kamatoztatni pénzben. Arról nem is beszélve, hogy amíg elvégzed építhetsz olyan kapcsolatokat, ami más munkában is jól jöhet.
Én is hasonló helyzetben voltam pár éve, nem vállaltam be új szakot és nem bántam meg.
Egy új területen is kijönne az ami miatt most nem érzed jónak a jelenlegi munkádat.
A csillagászat az majdnem 100%-ban matek, nagyon sok munkával jár és írtó nehéz elhelyezkedni vele.
Én is gondolkodom egy másik tanári szakon, vagy egy cukrász okj-n. De most nem szeretnék beleölni több százezret.
Mindenképp olyat tanulj, ami érdekel is meg lehet is vele valamit kezdeni. A csillagászat szép, de most ,mikor a planetáriumot is a bezárás fenyegeti.... nem tudom van -e létjogosultsága Magyarországon.
Ha tanulsz, a tudás a tiéd. Senki sem veheti el tőled, még akkor sem, ha nem használod. (Attól, hogy most nem tanárként dolgozom, még egyszer lehet, hogy jól fog jönni)s tudjuk, a tudás hatalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!