Van értelme informatikát tanulni egyetemen / főiskolán, ha megfelelő könyvekből otthon is meg lehet tanulni a dolgokat?
Ilyen szempontból egyik egyetemnek sincs értelme... Egyik se titkot tanít.
Én nem tudok könyvből tanulni. És azért bőven akadnak jó tanárok is. Nekem adott szemléletet is. Illetve megtanított alkalmazkodni és megérteni pl a vizsga és a tudás közti különbséget.
Lelki roncs pedig akkor leszel ha túlérzékeny a lelki világod, de akkor az élet sok más területén is gondod lesz.
Ezenfelül sok helyen elvárják a papírt is. Ez lehet nem fair, de attól még így van. Mint fentebb említettem a papír azt is bizonyítja, hogy képes vagy beilleszkedni, alkalmazkodni, akár feleslegesnek érzett dolgot megtanulni.
Derwer megmosolyogtalak :D
Lelki roncs nem attól leszel, mert érzékeny a lelki világod, az pont hogy azt bizonyítja, még nem vagy lelki roncs, mivel tele vagy érzésekkel és fogékonyan, érzékenyen tudsz reagálni a környezetedre. Lelki roncs attól leszel, hogy semmibe vesznek, leértékelik a munkád, Téged...hogy hiába próbálsz megoldásra törekedni csak ellehetetlenítik a próbálkozásaid, önkényesen próbálnak meg valamit lenyomni a torkodon és ha azt nem tanulod meg akkor bukta, stb. stb. - ezért érzem nagy kockázatnak az egyetemet, és kimondottan csak az informatika vonalon...nem tudom van-e még egy olyan szak, az informatikán kívül, ahol ilyen gyorsan változna a technológia, ahol lehet érvényesülni diploma nélkül is..mert informatikában úgy gondolom lehet, mivel általában másoktól hallottak alapján azt látom, hogy amit elvárnak egy adott pozícióhoz, annak nem vagy csak nagyon nagyon minimális köze van az egyetemen tanultakhoz, amiket végtére is itthon is meg lehet tanulni, csak segg és elszántság kérdése. Na most ez nem nagyon mondható el más területről, mármint többségében (pl. marketing megint egy ilyen, hogy egyetem nélkül is lehet boldogulni - ez saját tapasztalat!).
Én például könyvből jól tudok tanulni, mert rá tudok keresni a nem értett részekre, alaposan át tudom tanulmányozni, és nem kell egy hadaró embert követnem egy teremben aki már háromezredjére mondja el ugyanazt és le se szarja értik-e amit mond. Egyébként elhiszem, hogy vannak jó tanárok is, de valahogy az a gyanúm, hogy ők vannak kevesebben.
És ezennel arra is rájöttem, hogy nem kellett volna kérdeznem semmit sem, mivel úgyis 2 tábor lesz: akik az egyetem szükségessége ellen vagy mellett érvelnek.
De köszönöm, hogy írtatok!
Arra jutottam, hogy úgyis magán az egyénen múlik minden, hogy mennyire tudja eladni magát, mennyire életképes, mennyire ügyes.
Sok sikert Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!