Magyarországon milyen fizetést kap egy lakberendező?
Nem akarlak én sem elkeseríteni, de:
- lakberendező okj-s tanfolyamot meglehetősen sokan végeztek
- a lakberendezők jellemzően nem alkalmazottként dolgoznak egy vállalatnál, hanem vállalkozók (nem kis adóteherrel), akik jó kapcsolatokkal, stb. maguknak hajtják fel a munkát.
Van egy lakberendező ismerősöm: HÉT ÉVET HAJTOTT, gürizett, mire befutott, egyáltalán ismert lett a szakmában. Most már nincsenek anyagi gondjai.
És ezen kívül nagyon fontos, hogy legalább egy idegen nyelvet beszélj magas szinten.
Budapesten hol laknál? Mert ha albérletben, akkor eleve min. 50-100 ezer ft a lakhatás havonta.
Azért vannak jócskán tehetősebb emberek Magyarországon akik meg tudnak fizetni egy lakberendezőt. Csak az én ismeretségi körömben van vagy 5-6 ember aki már igénybe vett ilyen szolgáltatást. Én egy design lámpákkal foglalkozó webáruházat üzemeltetek és sok lakberendező jár a boltba vásárolni. Nyilván mint minden vállalkozónak, itt is az elindulás a nehéz, hogy miért is válasszanak téged, ha még nincsenek referenciáid, nincs szakmai múltad. Általában ajánlások útján jönnek a megbízások ebben a szakmában. De lehet amúgy alkalmazottként is lakberendezőnek elhelyezkedni, nézz szét az álláshirdetési portálokon.
Pl.:
A belinkelt állásnál:
"Szükséges tapasztalat:
◾1-3 év szakmai tapasztalat"
Kérdező, az nagyon szuper, hogy érdekel ez a szakma, de mintha nem akarnád meghallani, amit mondunk: telített a szakma, gyakorlat, tapasztalat szükséges.
Milyen iskolát végzel most? Sima érettségid lesz?
Milyen nyelven beszélsz?
Azt írod, még nem tudod, melyik részén szeretnél lakni albérletben: hát szerintem erősen behatárolják majd az anyagiak. Önálló lakás belvárosban 100 ezer alatt biztos, hogy nem lesz. + ehhez jön még a rezsi.
Ismerős miben tud segíteni? Albérlet keresésben, munka keresésben? Hogy tervezed a jövődet? Lakberendező tanfolyamot végeznél? Az sem 2 ft ám...
Úgy érzem, mintha az anyagiakról, a realitásokról nem sok fogalmad lenne, bocs :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!