Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi barátnőm milyen...

Külföldi barátnőm milyen munkát tudna vállalni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Nem európai állampolgár Szóval harmadik országbeli.

Autodual kicsit beszél megérteti magát el tud boldogulni vele de nem perfect.

Egyetemen tanul public healt.

És fontolgatja jövőben hogy szeretne Budapestre menni dolgozni.

Milyen lehetőségei vannak mit tudna dolgozni?

Kérlek normális válaszokat írjatok.

Én személy szerint nem szeretnék vissza költözni.

2017. dec. 8. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne tudni, hogy milyen állampolgár, dolgozhat-e egyáltalán legálisan Magyarországon. Ha nem EU állampolgár, akkor valószínűleg munkavállalói vízumra lenne szüksége.

Egy kicsit beszél angolul, azt úgy veszem, hogy gagyog, de amúgy nem. Magyarul beszél? Ha nem akkor max az anyanyelvét tanítónak tudom elképzelni.

2017. dec. 8. 11:07
 2/12 A kérdező kommentje:

Azsiai. Hat alapfokon beszel es mivel tanitom egyre jobban

Magyarul nem beszel de szeretne tudni...

Szoval milyen lehetosegei vannak?

2017. dec. 8. 11:08
 3/12 anonim ***** válasza:

Ázsia nem egy ország... Japán? Kínai? Maláj? Thai? Indiai? stb stb stb

Szóval (ha már ilyen kedvesen és türelmesen kérdezed) olyan lehetőségei vannak, hogy

- megszerzi a munkavállalói vízumot és megpróbál legálisan elhelyezkedni. Erre úgy hogy sem magyarul, sem angolul nem beszél rendesen gyakorlatilag nincs esélye.

- felveszi az itteni közösséggel a kapcsolatot és rajtuk keresztül próbál munkát keresni, pl kínai büfés ilyesmi. Nem tippelgetek, hogy milyen állampolgár és milyen nyelven beszél, ezektől függ, hogy ennek az opciónak mennyi esélye van.

- esetleg elmehet nyelvtanárnak, de lásd első pont. Nem sok esélye van.

2017. dec. 8. 11:16
 4/12 A kérdező kommentje:

Thai bocsi.

Hat ha kozepszintre feljon par ev alatt azzal is csak bufes vagy mosogatas takaritas?:(

2017. dec. 8. 11:52
 5/12 anonim ***** válasza:
Magyarországon ennyivel életképtelen lesz. Minek akar ide jönni egyáltalán? Még ha valami keresett szakmája lenne, pl. programozó, szoftverfejlesztő/tesztelő és nem csak krumpli szinten beszélné az angolt... A multiknál viszont a középfok is rettentően kevés, egyszerűen nem fogja tudni megértetni magát.
2017. dec. 8. 12:39
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy középerős angollal meg egy alap magyarral valamelyik multiba már mehetne.
2017. dec. 8. 12:48
 7/12 A kérdező kommentje:

Rendben koszi

Ense ertem miert. Azt mondja tobbet keresne ott. Hiaba mondom hogy sokkal tobbet sporol az otthonaba..

De azt mondja csak par evet akar ott lenni. Viszont nekem meg sokkal kehezebb munkat valalni thaifoldon..

Szoval egy public healtel kozep angolal alap magyaral marand tudna melozni?

2017. dec. 8. 13:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Mi az isten az a public healt??

Nem értem mit nem értesz azon, hogy ennyi az kevés. A közép angollal el lehet nyökögni már, de munkához édes kevés. Nem fog tudni semmi ügyet elintézni magának. Inkább tanuljon többet angolul és menjen ki Angliába.

2017. dec. 8. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:

A közép angol+alap magyar nem lesz elég, mivel ahhoz kellene még valamilyen nagyon speciális szakmai tudás....

Az igaz, hogy sok indiai, távol-keleti dolgozik (itt is), de mind speciális tudással+folyékony angollal.

2017. dec. 8. 13:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Feltételezem (bár ez csak tipp), hogy a "public healt" a közegészségügyet takarja. Ezzel nem megy semmire Magyarországon, mivel TELJESEN mások a jogszabályok. Olyan, mintha valaki magyar irodalom szakkal szeretne irodalmat tanítani Timbuktuban.

Vagyis tulajdonképpen semmilyen pénzzé tehető szaktudása nincs. Azt hittem valahol az EU-ban tanultok és diákként jönne ide, de így hogy Thaiföldön vagytok még neccesebb a vízum miatt. Magyarországon ráadásul nem tolonganak tömegek a thai nyelvtudásért.

Szerintem beszéld le a tervéről. Romantikus ábránd lehet, csak a realitás kicsit más.

2017. dec. 8. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!