Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri szerintetek kimenni...

Megéri szerintetek kimenni külföldre betanított munkásnak, vagy egyéb egyszerű munkára?

Figyelt kérdés
Jelenleg itthon sofőr vagyok emelőhátfalas autón(nettó 180-200000ft-ot keresek minimális túlórával).Több haverom kint van Ausztriába betanított munkások egy üzembe és kiröhögnek amikor elmondom,hogy mennyit keresek.Ők ha forintba átszámoljuk 380-4400000ft között keresnek szintén minimális túlórával.És hétvégente haza tudnak járni. Én házas vagyok gyerek még nincs,de már kéne foglalkoznia témával mert 36 vagyok,van egy családi házam részben felújított. Ti kimennétek a helyemben azért külföldre dolgozni,hogy csinosítgassam a házat vagy egy újabb autót vegyek?(szüleim elleneznék a dolgot,a párom rám bízza,bár nem örülne neki).
2017. dec. 5. 10:04
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
A netto 380000-et elhiszem, de a 440 nettó kicsit túlzás egy németül ökögő mökögő betanított munkásnak, legalábbis Bécsben. A haverjaid hol laknak, mennyit költenek lakhatásra, utazásra? Tartanak fenn itthon lakást ? Kérj tőlük képeket a lakásról! Gyanítom valamilyen több ágyas munkáslakásban húzzák meg magukat és eszik a fagyasztott pizzát, konzervet egész héten. Számold ki és netto 360-ból vond le a + költségeidet az otthoni lakhatáshoz képest. Szerintem nem sokkal jönnél ki jobban és még az asszonykádat is látogathatnák idegenek :=(
2017. dec. 5. 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha 1200-1400 euró körüli a havi bér és a szállás meg az ellátás jár a munkához akkor megéri. De ez csak a vendéglátásnál jellemző, síparadicsomokban. Más esetben nem éri meg kimenned mert nem sokkal fog több pénzed maradni mint itthon, hidd el. Ha mégis belevág az vslami ilyesmibe akkor a cél ne autó legyen meg hasonló baromságok, hanem egy szabad szemmel is jól látható megtakarítás összehozása. Minden más csak utána
2017. dec. 5. 12:56
 3/8 A kérdező kommentje:
A szállás az 36000ft fejenként és egy lepukkant lakásba laknak 4-en,az étkezés sincs benne,plusz a hazajárás olyan 15000-200000ft havonta.
2017. dec. 5. 13:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt gondolnám,hogy min 300000ft marad meg tisztán. Az mondjuk 100000ft-al több,mint amit itthon keresek.Nem biztos,hogy annyiért megéri,főleg,hogy soha nem szerettem az ilyen "kollégiumi" élete.
2017. dec. 5. 13:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Érthető .7 éve kimentem egy pályázattal a németekhez a déli sváb területre . Az buli volt jó pénz jó lakás 6 óra meló 1200 euróban . De már az is fertő lett a beözönlők végett és nem komázzák a vendégmelósokat sem . Osztrákok drágábbak és ízetlenebbek , a migrik már mindenhol lézengenek és játsszák teszik magukat mert lehetőséget biztosítanak a nyílt utca lefosására . Fiatalon lehet ez buli de idősnek egy pamlag már nem a Hilton .
2017. dec. 5. 14:00
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
A lakhatás nagyon olcsó ennyiért, bár így érthrtő hogy miért ennyi. Kérdés hogy neked is lenne-e ilyen olcsó szálláslehetőséged? Kajára számolj heti min. 30-40 eurót, feltéve ha normálisan szeretnél enni
2017. dec. 5. 14:53
 7/8 anonim ***** válasza:
66%
Menj el kamionozni , ha nem akarsz otthon lenni az legalább anyagilag megéri.
2017. dec. 5. 15:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Tehát marad nekik, 380-150=230, vagy 440-200=240 ezer forintjuk.

Cserébe emeletes vaságyon alszanak, osztrák árakon veszik a kaját.

Ennyit itthon forrasztóként is megkapok multinál.

2017. dec. 5. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!