Betanított munkáknál, amiket bárki el tud végezni, milyen szempontok alapján választanak a jelöltek közül?
Ez engem is érdekelne. Mert mentem gyárba felvételire, nem vettek fel. Pedig nem híreszteltem, hogy csak ideiglenes lenne talán és nem lenne gond se a betanított munkás lét, se az álldogálás, se a műszak. De nem kellettem.
De val.szeg:
- milyen távra tervez: ha ideiglenes, akkor szevasz
- műszakok elvállalása: ha nem vállal műszakot, szevasz.
(De a fentebb leírt két pont nálam nem lehetett kizáró ok. :/ )
Nem feltétlenül igaz, hogy bárki eltud végezni egy betanított munkát. Például nálunk úgy van kialakítva a gyártó sziget, hogy az optimális testmagasság 170-180cm a munkavégzéshez, de amikor a HR felvesz 150-160cm magas embereket az nem igazán ideális. A termék mire elkészül 10-20kg közötti és az összeszerelés közben át is kell emelni az állomások között. Ezért a dolgozónak is megterhelőbb és nem is tud úgy haladni. Vagy ott van a kor, hiába látszik rajta, hogy csinálja és akarja is csinálni, de nem bírja a munkatempót. Te hiába tudod teljesíteni a max normát ha összeraknak egy olyannal aki a 80%-ért is vért izzad (nem örülnél, ha a fizetésed múlna rajta). Mondjuk a munkatempó nem kor kérdése, de az már a hozzáállás kérdése.
Szerintem hiába "csak" betanított munkáról van szó, de fontos, hogy legyen fizikumában alkalmas a munkára, bírja a megkövetelt munkatempót, legyen szabálykövető, legyen motivált és lehessen rá hosszútávon számítani, ja és ne 1 bites felfogó képessége legyen. Szerintem ennyi a lényeg.
Ahová én jelentkeztem ott egy elég komplex teszet kellett kitölteni.
3fordulóban. A végén még 1dokival is beszélni kellett.
A lényeg,hogy a matek (összszereléshez minek) részt buktamel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!