Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mekkora az az...

Szerintetek mekkora az az összeg, amiből 1 ember egy nap alatt kényelmesen ki tud jönni?

Figyelt kérdés
2017. dec. 4. 07:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

Az illető nettó 150 ezret keres, ha jól emlékszem rá.

És igen, egyszerűen nem éri meg az árát. Havi 20 ezer ft kávéra 5 hónap alatt 100 ezer ft, pont ennyiből voltunk ketten 3 TELJES NAPOT Spanyolországban repülővel, meglehetősen jó szálláson (nem olcsó hostel),bőséges kajával, útiköltséggel (mármint városi busz, villamos, stb) - hazajöttünk rengeteg élménnyel. Nekem sokkal többet ér, mint napi egy capuccino egy Starbucks-ban :-)

2017. dec. 4. 17:48
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

"egy bölcs ember nem azt tartja szem előtt"

Szerintem nem ez a bölcsesség mértéke.

Másrészt az sem éppen bölcs dolog hogy egész életedben mindennek a hasznát és értékét nézed. Még akár olyan apróságoknak is mint egy csésze kávé.

2017. dec. 4. 17:57
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ezer dologtól függ, milyen ember, milyen igényekkel. Albérlet, kocsi, egyebek.

Még csak a napok sem azonosak mert egyik nap rendelek pizzát meg kólát mellé, de másnap még ugyanazt a pizzát eszem és nem rendelek semmit.

2017. dec. 4. 18:02
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha csak a közlekedést (kocsi) és az étkezést veszem figyelembe akkor az nálam 3300 Ft kb., ez Budapesten saját lakásban. Ez mellé persze, ha jön a lakhatás és a többi az jóval több.
2017. dec. 4. 21:59
 15/17 anonim ***** válasza:
65%

"napi ezer kávéra" És ez miért nagy szám?

Hát kinek sok kinek nem. Én nettó 600 ezret keresek, de 150 Ft-nál többet nem adok kávéra. Megjegyzem minden forintért megdolgozom, nem passzív jövedelem. Ha külföldön vagyok és jövök haza hosszabb útról, néha betérek benzinkútra vagy Autogrill-be kávézni, a 2 Eurós kávé kb olyan mintha a fogamat húznák.

Nagy kávés vagyok amúgy, de a 6-7000 Ft-os Szarvasi kotyogómat se cserélném le százezres csodagépre. a kávét reggel elkészíteni kb. akkora élvezet mint meginni. Hozzátartozik a reggelhez.

Szóval én azt tartom, hogy napi ezer Ft kávéra a szánalom kategória. A legtöbb napon kajára nem költök ennyit.

2017. dec. 5. 07:21
 16/17 anonim ***** válasza:

#15-ös, mintha szóról szóra én írtam volna :D

Egy az egyben... :D Én is úgy vagyok vele, hogy egyszerű

en nem vagyok hajlandó normál állapotban 150-nél többet kiadni egy kávéra. És igen, én is ittam már 450-ért itthon is (Velencei - tó partján, csodás kilátással), meg külföldön is kávét (olasz tengerpart) de ezek rendkívüli dolgok voltak :-)

Nagyon örülök neki, hogy bár jól keresel, mégse vagy "elszállva". Bár én is megtehetném nap, mint nap (1-es, 11-es), de nem teszem, mert számomra nem ér annyit.

És bár nincs Szarvasi kotyogóm, de valóban a reggeli otthon kávézás is egy "szertartás". Sőt, nekem a kávézáshoz még egy jó beszélgetés is hozzátartozik :-)

Ha mégis betérek kávézni valahová, akkor lehetőleg valami környékvbeli kis boltot, közértet részesítek előnyben, ahol családias légkör uralkodik :-)

2017. dec. 5. 11:45
 17/17 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy hónap eleje vagy vége van. A vége felé már pár 100 ft-ból is ki lehet jönni, hó elején még sokszor a 3-5000 ft is kevés.
2017. dec. 6. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!