A közvetlen főnökömnél vagy a munkáltatói jogkör gyakorlójánál kell jeleznem a felmondási szándékomat?
A felmondást annak kell aláírnia, aki felmond. Ha te mondasz fel, akkor neked. A felmondást valóban a munkáltatói jogkör gyakorlójának kell átadni.
Egyébként valóban célszerűbb a főnöknek jelezni első körben.
"A felmondást úgy tudom, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlójának kell aláírnia"
Nem, hanem Neked, aki felmond. A munkáltató csak a felmondás átvételét igazolja az aláírásával...
6. Köszönöm a okoskodó trollkodást, nyilván nekem eszembe sem jutott aláírni ;)
Többieknek köszönöm szépen a segítséget! Jelzem akkor a közvetlen felettesem felé első körben, csak attól tartok, hogyha mindkét példányt kiadom a kezemből, akkor esetleg "lába kél". Vagy ha esetleg nincs bent a munkáltatói jogkör gyakorlója és csak másnap tudja aláírni, akkor egy nappal később indul a felmondási idő?
Nem tudom, hogy a 6-os miért trollkodó... Az 5-ös miért nem?
De én a 6-os trollkodó vagyok, és azt mondom az utolsó bejegyzésedre, hogy igen, akkor a következő nappal számít átadottnak, és a rá következő napon indul el a felmondási idő. De ezt Te valószínűleg eddig is tudtad, nem is érted, hogy miért írtam ezt most le. :)
"A felmondást úgy tudom, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlójának kell aláírnia"
Ezt írtad szó szerint. Erre két nemleges választ is kaptál. A bejegyzésed annyit sugall másoknak, hogy azt gondolod, a felmondásodhoz a munkáltatónak az aláírásával hozzá kell járulnia.
Erre kaptad azt, hogy nem, azt Te írod alá, a munkáltató pedig átveszi azt úgy, hogy dátummal és az aláírásával igazolja annak átvételét.
Bocs, hogy megsértettelek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!