Ha nappali tagozatos egyetemista vagyok, akkor beadhatom közalkalmazotti munkakör betöltésére az önéletrajzomat?
szerintem a kérdés lehet a közigazgatásra vonatkozik.
Ha igen akkor a közigazgatásba most már csak közigazgatási versenyvizsga letételével lehet már csak munkát megpályázni
De ütközik jogszabályba. Nem abba, hogy a hallgatóság és a munkaviszony kizárja egymást, hanem az, hogy a munkakör betöltéséhez szükséges a papír megléte, tökmindegy, hogy elsős vagy-e, vagy abszolutóriumos végzős.
Engem legalábbis elutasítottak már ezzel a közszférából, több helyen is próbálkoztam abszolutóriummal, mindig ez volt az elutasítás indoka.
Persze ez csak akkor igaz, ha az adott munkakör betöltéséhez KELL az adott diploma. Olyan helyre, ahova csak érettségit kérnek, minden további nélkül jelentkezhetsz!
25/L
Ahhoz képest ,hogy van diplomád, elég tájékoztatlan vagy.
A versenyvizsga még mindig van, hozzáteszem sajnos.
Bocsánat, rosszul fogalmaztam, nem eltörölték, csak NEM feltétele a köztisztviselői kinevezésnek, tehát semmi értelme megcsinálni. (nem jelent majd előnyt sem, ezt országgyűlési képviselőtől tudom)
Itt egy link aki nem fogta volna fel ennyiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!