Pénteken megyek első állásinterjúmra, mit vegyek fel? Még egyetemista vagyok, és mellette vállalnék munkát. A munkakör pénzügyi tervező, tehát ez komoly álláslehetőség?
Tökéletes!
Én az első interjúmra szürke kosztümben mentem, halvány rózsaszín blúzzal. Meg is kaptam az állást! Na gondolom nem a ruhán múlt, de szerintem sokat számít!
Sok sikert!
Jó így, bár jó lenne valami élénk szín is, pl. piros vagy bordó sál, hiszen fiatal vagy! Sok helyen nézik az egyéniséget is, erre a ruhából következtetnek.
2 jó tanács még:
- ha innivalóval kínálnak, mindenképpen köszönd meg és fogadd el, ha nem teszed, azt hiszik, önértékelési zavaraid vannak és nem mered elfogani
- az állást az kapja meg, akin látják, hogy nagyon meg akarja kapni, úgyhogy ne légy szégyellős
+1 helyzettől függően lehet szolídan viccelődni, pl. tőlem kérdezték, hogy nem akarok-e gyereket hamarosan, én meg mondtam, hogy de igen, amennyiben tudnak valakit, aki elvesz feleségül. Röhögtek, és megkaptam az állást.
Nekem van egy bróker ismerősöm,aki igazgató is. Ő szokta mesélni, hogy amikor jönnek felvételire, nyári gyakorlatra, csak a tudást nézik, hiába van miniszoknya , vagy hosszú nadrág.
Olyan ruhában menj, amiben dolgozni is fogsz, nem biztos, hogy szuper ünnepélyesen kell kinézni. Mehetsz a szürke nadrágba, de nyugodtan vehetsz fel olyan elegáns felsőt, ami színesebb, ami a te stílusod. Az légy, aki vagy.
hülyeség, h nem nézik a ruhát...abból látszik legjobban, h mennyire veszed komolyan az egészet...a harsány színekkel óvatosan, mert nem feltétlenül lehet jó.
Sok sikert az interjún :)
Szerintem az általad összeállított ruhakollekció oké állásinterjúra.
Szerintem a harsány színekkel vigyázni kell, mert abból is következtetéseket vonnak le. Például pirosba ne menj.
Én pont azt tapasztaltam, ha full görcsösen akarod a munkát, hogy akkor sosem kaptam meg. Persze inkább mutass több érdeklődést, mert az izgalom úgyis visszavet belőle.
Etikett szerint én is azt olvastam, ha kínálnak valamivel, azt el kell fogadni, de én általában úgy izgulok, hogy majd be pisilek, úgyhogy én tutira nem fogadnám el. Hacsak nem lennék szomjas.
Sok sikert!
Szia!
Na hogy sikerült az interjú? És végül mibe mentél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!