Ti felmondanátok így?
Közel egy éve vagyok egy munkahelyen, ahol végülis szeretek lenni, korrekt a cég, jófejek a kollégák, elég nyugis a munka. Épp most leptettek elő, igaz ezért 5 ezer forintos emelest kaptam...
Viszont problémák is vannak vele: messze van a lakhelyemtől (kb 1 óra utazás), nem fizet túl jól, és elég unalmas a meló, alig 1 éve csinálom, de már kezdek beleunni, "kiégni", egyre gyakrabban gondolok arra, hogy én ezt nem akarom évekig csinálni. Nem is ezen a munkahelyen képzelem el a jövőmet, de azért egy ideig maradtam volna, főleg mert az előző munkahelyemrol is elég korán eljöttem, nem akarom, hogy ne tartsanak lojálisnak.
Most viszont az egyik ismerősöm megkeresett egy munkalehetőséggel. Meg sem hirdetik a pozíciót, amíg én választ nem adok, mert pont szakmába vág a meló, ismerősöm már beajanlott rá, behívtak interjúra de azt is olyan szöveggel, hogy megbeszéljük a részleteket. Ez olyan típusú munka, amit nagyon szeretnék csinálni, gyakorlaton is ilyen pozícióban dolgoztam egyetem mellett, és akkor nagyon szerettem.
Ami még fontos: ez az eddigi 1 óra helyett 15 percre lenne a lakásomtól, és a mostani fizetésének a másfélszereset kapnam meg, ami nagyon csábító. Ismerősöm szerint korrekt a főnök, normálisak a kollégák, jó a hangulat.
Viszont bennem van, hogy kicsit cserbenhagyas lenne itthagyni a mostani céget, meg egy éve sem vagyok itt, 2 hete léptettek elő, számítanak rám, sok emberrel jóban vagyok, kínos lenne most teljesen váratlanul felmondani.
Viszont a másik helynek most van ez a lehetőség, jobban fizet, közelebb van, jobban megfelel az érdeklődési körömnek... kell nekik az új ember, szóval ha én most nemet mondok, felvesznek mást.
Ti hogy döntenétek?
26 éves vagyok amúgy, most vagyok a második "igazi" munkahelyemen, az elsőn 7 hónap után mondtam fel...
Azt írod, unalmas a munka, de azt is írod, hogy most léptettek elő - ez nem jár munkakör változással? Nem lehet, hogy ezután kevésbé lesz unalmas a munkád?
"kell nekik az új ember" - mielőtt döntenék, ennek azért mindenképpen utánajárnék, hogy miért kell nekik új ember? Bővülés miatt vagy az előző otthagyta őket? Mennyire stresszes? Mekkora a felelősség (nem tudom, ott mit dolgoznál)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!