Ahol nettó bérigénnyel kell pályázni, az előrevetíti, hogy nem jelentik be tisztességesen az embert?
Sok helyen kérdeznek nettó bért is, egyáltalán nem vetít előre semmit. Sokan nettóban gondolkoznak, így a bérigényüket is egyszerűbben megadják nettóban.
Honnan tudhatnák? Hát elosztják a mondott összeget 0,665-tel, és máris kijön egy bruttó.
Mindenki azzal jön, hogy "hát mindenkinek egyedi a nettója az adókedvezmények miatt", de attól még az általános az az, hogy az ember fizet mindent. Ha meg mégis van adókedvezményed, akkor azt utólag érvényesíted, valójában nem is vagy köteles a munkáltatódnál ezt megtenni, adóbevalláskor a NAV is visszautalja.
"Elvégre honnan is tudhatnák a nettómból a bruttómat?"
Teljesen igazad van. Ehhez minimum zsenik kellenek
Kedves utolsó, jó parasztnak lenni, ugye? Nyilvan en is ki tudom szamolni, ha tisztaban vagyok h az illeto jogosult e kedvezmenyre v sem
Sokszor az is megfordult a fejemben, igy akarnak rajonni, van-e gyerekem, vagy nincs. Volt mar olyan, h nettot kertek, mondtam egy osszeget, ok mondtak, h oke akkor ez ennyi meg ennyi bruttoban..nem egeszen annyi volt, leven ket gyerekem van, akkor lett volna annyi ha se kutyam se macskam.
# 6
Még egyszer leírom akkor: ha valaki nettót kérdez, az úgy fog bruttót számolni, hogy feltételezi, hogy nincs semmilyen adókedvezményed. Ha meg utána mégis kéred a kedvezményed érvényesítését, akkor több lesz a nettód, mint amit eredetileg mondtál, de ez miért probléma? Azt a kedvezményt az államtól kapod, még csak nem is vagy köteles a munkáltatótól igényelni.
"Sokszor az is megfordult a fejemben, igy akarnak rajonni, van-e gyerekem, vagy nincs."
Milyen metódussal lehet erre rájönni? Mondasz egy nettót, és akkor abból hogy derül ki, van-e gyereked?
"Volt mar olyan, h nettot kertek, mondtam egy osszeget, ok mondtak, h oke akkor ez ennyi meg ennyi bruttoban..nem egeszen annyi volt, leven ket gyerekem van, akkor lett volna annyi ha se kutyam se macskam."
Nem egészen értem a problémát. Ők kiszámolták, hogy adókedvezmény nélkül mennyi bruttóban. És akkor ők ezzel számolnak, hogy megfelel-e nekik a bérigényed vagy nem. Ha megfelel, akkor te ezzel a bruttóval számolhatsz. Miért kellene a saját szakálladra előrukkolni azzal, hogy neked bizony az a nettó az kevesebb bruttó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!