Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ahol nettó bérigénnyel kell...

Ahol nettó bérigénnyel kell pályázni, az előrevetíti, hogy nem jelentik be tisztességesen az embert?

Figyelt kérdés
Elvégre honnan is tudhatnák a nettómból a bruttómat?
2017. nov. 19. 18:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Tőlem is azt kérdezték annak idején, hogy mennyi nettót szeretnék kapni, aztán kb. fél perc alatt kiszámolták, hogy ehhez mennyi bruttó fizuval kell megkötni a szerződést. Azért kérdezik így, mert akkor utána nincs az esetleges tájékozatlanabb munkaerő részéről csalódás, meg reklamálás, hogy "de nem gondoltam, hogy ebből csak ennyit kapok kézhez. Meg persze résen kell lenni, és a saját nettódhoz hozzászámolni, ha családi kedvezmény stb. jár, mert különben simán benyeli a cég (alacsonyabb bruttót állapít meg, mondván a kedvezmények miatt abból már kijön a nettó, amit kértél).
2017. nov. 19. 19:04
 2/11 anonim ***** válasza:
57%

Sok helyen kérdeznek nettó bért is, egyáltalán nem vetít előre semmit. Sokan nettóban gondolkoznak, így a bérigényüket is egyszerűbben megadják nettóban.

Honnan tudhatnák? Hát elosztják a mondott összeget 0,665-tel, és máris kijön egy bruttó.

Mindenki azzal jön, hogy "hát mindenkinek egyedi a nettója az adókedvezmények miatt", de attól még az általános az az, hogy az ember fizet mindent. Ha meg mégis van adókedvezményed, akkor azt utólag érvényesíted, valójában nem is vagy köteles a munkáltatódnál ezt megtenni, adóbevalláskor a NAV is visszautalja.

2017. nov. 19. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:
56%
Én pl. jobban örülök, ha nettó bérigényt kérdeznek, mert akkor nem nekem kell számolgatni, hogy mennyi az annyi. Álláskeresésnél rühelltem, hogy mindenhova bruttó kellett.
2017. nov. 19. 19:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell túl sok ész, hogy beverd a google-ba, hogy bérkalkulátor. De a legtöbb ember valóban egyszerű ebből a szempontból, ő x ft-ot meg akar keresni, a cég felbruttósítja és jónapot. Majd aztán leadja a családi meg egyéb járulékkedvezményes papírt, az már a bruttót nem módosítja.
2017. nov. 19. 19:27
 5/11 anonim ***** válasza:
18%

"Elvégre honnan is tudhatnák a nettómból a bruttómat?"

Teljesen igazad van. Ehhez minimum zsenik kellenek

2017. nov. 19. 19:58
 6/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, jó parasztnak lenni, ugye? Nyilvan en is ki tudom szamolni, ha tisztaban vagyok h az illeto jogosult e kedvezmenyre v sem

Sokszor az is megfordult a fejemben, igy akarnak rajonni, van-e gyerekem, vagy nincs. Volt mar olyan, h nettot kertek, mondtam egy osszeget, ok mondtak, h oke akkor ez ennyi meg ennyi bruttoban..nem egeszen annyi volt, leven ket gyerekem van, akkor lett volna annyi ha se kutyam se macskam.

2017. nov. 19. 20:03
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

# 6

Még egyszer leírom akkor: ha valaki nettót kérdez, az úgy fog bruttót számolni, hogy feltételezi, hogy nincs semmilyen adókedvezményed. Ha meg utána mégis kéred a kedvezményed érvényesítését, akkor több lesz a nettód, mint amit eredetileg mondtál, de ez miért probléma? Azt a kedvezményt az államtól kapod, még csak nem is vagy köteles a munkáltatótól igényelni.

"Sokszor az is megfordult a fejemben, igy akarnak rajonni, van-e gyerekem, vagy nincs."

Milyen metódussal lehet erre rájönni? Mondasz egy nettót, és akkor abból hogy derül ki, van-e gyereked?

"Volt mar olyan, h nettot kertek, mondtam egy osszeget, ok mondtak, h oke akkor ez ennyi meg ennyi bruttoban..nem egeszen annyi volt, leven ket gyerekem van, akkor lett volna annyi ha se kutyam se macskam."

Nem egészen értem a problémát. Ők kiszámolták, hogy adókedvezmény nélkül mennyi bruttóban. És akkor ők ezzel számolnak, hogy megfelel-e nekik a bérigényed vagy nem. Ha megfelel, akkor te ezzel a bruttóval számolhatsz. Miért kellene a saját szakálladra előrukkolni azzal, hogy neked bizony az a nettó az kevesebb bruttó?

2017. nov. 19. 20:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi a részletes leírast, igy már értem!:)
2017. nov. 19. 21:32
 9/11 Carragher_x ***** válasza:
36%
Bérigény esetében gyakorlatilag mindig nettó bérről beszélünk.
2017. nov. 19. 22:54
 10/11 anonim ***** válasza:
19%
Eddig egy helyen kérdeztek nettót, ott végül az ajánlott fizetés 75%-a zsebbe ment volna. Feleslegesen csináltam "házi feladatot", meg mentem interjúra, hát nem voltam boldog, azóta az ilyennél direktben rákérdezek, ha nem mondja ki határozottan, hogy teljesen bejelentett, akkor elhajtom az anyjába.
2017. nov. 20. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!