Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » BKV buszvezetői állás?!

BKV buszvezetői állás?!

Figyelt kérdés

Folyamatosan az orrom elé tolja a hírdetéseit a BKV a facebookon.Érdemes lenne belevágni ?

Mennyivel lenne jobb mint egy gyári munka ?

22 éves vagyok 4 éve van meg a B kategóriás jogsim vídéken (kisváros,falu).

Mennyire lenne nehéz megszokni a busz vezetését ?

Illetve még egy haramadik lehetőségen is gondolkozom.

Határvadász képzés.Buszvezetés után érdekes gondolat tudom.

Szerintetek melyik lenne a kevésbé idegölő ?

A pénzt most hagyjuk mert Magyarországról beszélünk.... :D

2017. nov. 17. 15:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A buszvezetés biztos jobban fizet, meg buszt vezetni adott esetben el tudsz menni külföldre is.

Persze nem mindenki tud megtanulni buszt vezetni, nekem nem menne soha, az biztos.

2017. nov. 17. 15:09
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Én sosem dolgoztam gyárban, de szerintem annál minden jobb. Ha szeretsz vezetni, és jól is megy, próbáld ki! Csak arra vigyázz, hogy a képzés finanszírozásáért cserébe valószínűleg x évig tartó hűséget kérnek. Ha nem jön be a munka, és kilépsz, valószínűleg meg kell fizetned a képzés költségét.
2017. nov. 17. 15:30
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
A sofőrködés rengeted nyomás tűrését koncentráltságot hideg fejet követel . Ülő melő , a lábakat megterheli mert az újak nem a legjobb gépeket kapják többnyire . Voltam határőr , az még kötöttebb . Beosztástól is függ , lehet kifogsz egy jó helyet . De a pusztában őrködni lesni 12 órában a tájat mínusz 10en fokokban szakadó esőben meg kánikulában kemény . Kibírható mindegyik . Elszánt embereknek és erős céltudattal rendelkezőknek előnyös , edzeni fejleszteni mindkettő tökéletes .
2017. nov. 17. 15:55
 4/14 anonim ***** válasza:
96%

3-as jól leírta. Még annyit tennék hozzá, hogy mindkettőnél elfelejtheted a paplanos ágyat :D

Ha buszvezető leszel, akkor akár hajnalban 3-4 órakor kell kelned, de olyan is lesz, amikor éjfélkor végzel, s éjszakai járatokkal tudsz csak hazamenni. Se ünnepnap, se hétvége, ha úgy esik a beosztás. Márpedig úgy fog, mert még nincs családod, gyereked.

Ahhoz, hogy buszvezető lehessél, meg kell tudnod csinálni a PÁV (pálya alkalmassági vizsga)-ot, ami azért nem mindenkinek sikerül. Ráadásul a buszvezetés hatalmas felelősség: nem csak az utasokért vagy felelős, de a környezetedért is: gyalogos, autós, stb.

És igen, határvadászként meg 12 óra a hóban, fagyban nem egy leányálom. Bár szerintem kevésbé idegölő, mint a buszvezetés - de azért ott is észnél kell lenni és elsősorban az a munka nagyfokú fegyelmezettséget követel, parancsteljesítés, nincs visszabeszélés :-) stb

2017. nov. 17. 17:07
 5/14 A kérdező kommentje:
Inkább "gázszerelő" leszek! :D
2017. nov. 22. 03:46
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

Még fiatal vagy, simán belejössz a városi vezetésbe. A bér egész jó bkv-nál, valamint stabil munkahely, nem fog megszűnni egy jó darabig..

Ami nem jó náluk az sajnos a buszok műszaki állapota, sok rossz buszuk fut. Nyáron megsül, télen megfagy benne a járművezető illetve előfordul, hogy nehezen indul/áll meg :)

De mire megszerzed a jogsikat és buszvezető leszel, hátha javul a helyzet ezen a téren is. Szerintem vágj bele! van munkásszállás is.

Szerintem jobb, mint gyártósor mellett állni.

2017. dec. 15. 14:15
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

"illetve előfordul, hogy nehezen indul/áll meg :) "

Ja, és ha kiviszi a rossz buszt - mert ki kell vinnie (némi nyomásgyakorlással), mert annál csak még rosszabb van és netalán tán nem tud megállni vele, elüt egy gyalogost pl. akkor máris mehet a börtönbe.

Ja, és természetesen a buszvezető lesz a hibás, mert miért vitte ki a rossz állapotú buszt. (Ha nem viszi ki, akkor meg az a baj.)

2017. dec. 15. 14:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt vedd figyelembe, ha Budapesten akarsz lakni, az albérlet árak nagyon magasak, meg egy rezsi és némi kaja már el is viszi a buszvezetői fizetést. Ez szerintem nem egy mellékes dolog!

Amúgy melyik buszokra gondoltok, hogy rossz az állapotuk? Mert egyre több "új" Mercedes, Man, Van Hool, Modulo busz van, azok elég jók. Mondjuk a Merciken az ajtózárás az néha "sokáig tart"...

2017. dec. 15. 16:56
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Az MFW-k, NCZ-k... hát na, nem mindegyik jó :) És igen, sajnos ezekkel is ki kell menni a sofőrnek és gyakran rossz a csere busz is.

A kis elektromos Modulo annyira nyikorog belül, hogy minden tiszteletem a sofőré, hogy kibírja egész nap.

Van albérlet támogatás és munkásszálló, kezdetnek megteszi.

De inkább csináljunk kedvet a kérdezőnek a BKV-hoz :)

Ha nem töri a buszokat, akkor stabil munkahelye lesz hosszú ideig.

2017. dec. 19. 16:04
 10/14 A kérdező kommentje:

Fellángolás volt csak....nem vágok bele.

De akinek van kedve legalább itt sok infot megtud erről a hivatásról.

2017. dec. 19. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!