Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyelvtudással hol tudnék...

Nyelvtudással hol tudnék munkát vállalni?

Figyelt kérdés

Érettségivel és angol és német nyelvű felsőfokú nyelvtudással (mindkettőből van róla papírom) hol helyezkedhetnék el?

Elkezdtem régebben még az egyetemet (de nem tetszett, ezért 1 év után abbahagytam). Ezután kimentem tesómhoz dolgozni két évre szállodába külföldre, de nem régen hazajöttem, mert inkább szeretnék itthon dolgozni, mert, ahogy szokták mondani, többet fizetnek kint (persze keményen is kell dolgozni), de itthon vannak a barátaim, család, jobb a kaja, meg sok egyéb dolog. Szóval itthon képzelem el a jövőt (legalábbis a következő pár évben).

Tehát amit kérdezni akarok, hogy a diploma feltétel mindenhová, vagy felvennének idegennyelvű cégekhez nyelvtudással? Kinek mi a tapasztalata vagy a véleménye? Inkább végezzel el mindenképp valami főiskolát, egyetemet és aztán kezdjek el keresni munkát vagy így is lehetne esélyem? Esetleg van valaki itt, aki olyan munkahelyen dolgozik, ahol nyelveket használ?

Akár konkrét munkahelyet is megköszönnék, ahova esetleg most keresnek munkaerőt. (Kecskeméten lakom, de Budapestre/Szegedre is tudnék költözni albérletbe, ha úgy adódna).

2017. nov. 15. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Mihez értesz?
2017. nov. 15. 21:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen épp ez a probléma, h nagyon semmihez nem értek. Semmilyen szakmám nincs.

Kb. jó kommunikációs készség, jó a kiállásom, meg tudok nyelveken beszélni. (Ami nyilván több mint a semmi, csak egyenlőre még gondolkodóban vagyok, hogy mihez is kezdjek.)

Mégis tanuljak valamit még vagy már most is elmehetnék valahova melózni.

Csak nyilván nehéz megtalálni ami a leginkább jó lenne.

2017. nov. 16. 13:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Multi! Legalább próbáld ki, nem mindenkinek való, de magyar átlaghoz képest jobb a fizu, és a német nyelvtudás jól fizet.

Mivel ezeregy pozi van nyitva mind Pesten, mind Szegeden, tudsz válogatni. Javaslom, ne a telefonos ügyfélszolgálatos munkákat keresd, az stresszes. Vannak viszont mindenféle háttérmunkák, azok jobbak szoktak lenni.

Bemész, 8 órát ledolgozod, mész haza. Általában ha nem vagy egy kretén vagy oltári rossz munkaerő, ki se rúgnak, és általában van egy 3%os fizuemelés évente, bónuszról nem is beszélve. Van cafeteria, normális szabadság stb.

A munka néha lélekölő, de ha valaki akarja, megtalálja benne a hivatást. Könnyen ki is tanulhatsz hasznos dolgokat, amihez addig nem konyítottál. Én bölcsész vagyok, és évek óta üzleti folyamatfejlesztésben és informatikában dolgozok a multik miatt. Az előbbihez már jobban értek mint akik 5 éve elvégezték az egyetemet de aztán nem dolgoztak benne.

Ha több részlet érdekel, dobj egy privit :)

2017. nov. 16. 16:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Írtam privátot!
2017. nov. 16. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
SSC. Épp most mondta egy barátnőm, aki SSC-ben dolgozik, hogy náluk 65 nyitott pozíció van épp, és szerinte elég csak a nyelvtudás, nem számít a végzettség. Ha sikerül túljutnod a 3 fordulós interjún, akkor bekerülsz és elég jó fizetéseket lehet kapni, bár a munka általában nem valami felemelő.
2017. nov. 16. 22:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2017. nov. 17. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!