47 évesen miért nem kellek a munkáltatóknak? Hiába vannak kiváló képességeim egy egy munkakörhöz, mégis a fiatalokat válasszák. Nem is vagyok beteges, megbízható vagyok, lelkiismeretes, szorgalmas, és mégsem kellek sehova sem.
Kedves 9-es válaszoló!
Ezek szerint Te nem vagy szabolcsi. Én sem.
Ettől függetlenül sok, nem szabolcsi bunkót ismerek. Most már Te is közéjük tartozol...
Egy szaktudást nem igénylő munkára kit vennél fel? Egy 24 évest, akinek jár évi 20 nap szabi és nincs gyereke vagy egy 47 évest, akinek van 35 nap szabija a két 16 éven aluli gyereke miatt, plusz évi 8-10 napot még otthon ül mert kehes az egyik kölök?
Nalátod.
Egy hónap?! Nagynéném 48 évesen msfél ÉVIG keresett munkát 20+ éves szakmai tapasztalattal.
Csak épp azóta változott a rendszer, és mindenféle plusz papírra lett volna szüksége, ami neki értelemszerűűen nem volt, mert szakmaszerzés utn rögtön ott dolgozott, ahonnan kirúgták végül.
A tanfolyam jó ötlet és nem csak az időseket nem veszik fel - pláne vidéken. Szerinted mi fiatalok, miért jövünk el tömegesen külöföldre?
Mert szar a helyzet, vagy fel sem vesznek, vagy egy hónap után kidobnak, amint letelt a próbaidő és be kéne jelenteni.
#12 hogyne, jobb a 24 éves. Ha nő akkor 1-2 év és szülni fog és nem 1 hétre hanem sok évre kiesik. Aztán kötelező részmunkaidőben visszavenni. De a gyerek sokat beteg lesz.
Ehhez képest egy 47 évesnek van 10 év feletti gyereke aki ritkábban beteg, vagy ha igen akkor elvan otthon egyedül.
Szóval ez alapján abszolút nem győztél meg.
Viszont én biztos nem szeretnék olyan helyen dolgozni ahol ez szempont!
"Viszont én biztos nem szeretnék olyan helyen dolgozni ahol ez szempont!"
Na ez itt a lényeg!
Ha a munkáltató már eleve úgy indít, hogy a dolgozó biztosan ki fog mindent használni annak érdekében, hogy valamilyen ellátás mellett ne kelljen dolgoznia, akkor az már régen sz@r munkahely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!