Egy állatorvos hogy keres többet? Ha vidéken él és haszonállatokra specializálódik, vagy ha Budapesten vagy közelében és kutyákra, macskákra?
Melyik esetben szüksegesebb az MSc?
Valamint mennyire lehetséges, hogy pl. egy 3 éve vidéken dolgozó vállalkozó állatorvos gondol egyet és létrehoz egy rendelőt Budapesten?
Vidéken is nagyon kevés haszonállat van már. Ez már nem a 70es évek. Bármerre jársz az országban bezárt rohadó sertés-, marhatelepeket látni. A háztáji tartás sincs már sokhelyen.
Orbán sertés stratégiája után nem hogy növekedett volna a sertések száma, hanem még csökkent.
Akkor egy kicsit helyére tenném az előttem lévő laikus szavait..
1: Mivel jelenleg nagyon kevés állatorvos van a nagyállat részen, ezért egész komoly fizetésük van akár egy vágóhídon, akár egy vidéki nagyállatpraxisban (akár milliós).
2: Az állatorvosin nincs Msc, mindenképpen min. 5,5 évig kell egyetemre járnod, mert osztatlan képzés (bsc+msc).
3: Mennyire lehetséges szakterületet váltani? Jó kérdés, mivel még nem volt részem benne, ezért nem tudok korrektül nyilatkozni, de ha valaki bevállalja, akkor 3 év alatt szerintem még annyira nem felejti el a kisállatos részt, hogy lehetetlen legyen átmenni, nyílván hosszabb-rövidebb idő, amíg az ember belerázódik.
4: A fizetés teljesen változó, attól függ mit csinálsz. Értem itt a nagyállatot-kisállatot, saját praxisod van-alkalmazott vagy, komoly műtéteket csinálsz-inkább csak ilyen általános műtéteket.
5: Budapesten gyakorlatilag nem érdemes új rendelőt nyitni, annyi van már, hogy egy új rendelőt elnyom a több éves múlttal rendelköző konkurenciák tengere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!