Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Köztisztviselői fizetés...

Köztisztviselői fizetés emelés várható mostanában?

Figyelt kérdés

Nyaron azt hallottam, hogy lesz, most meg, hogy majd sztrájk lesz lehet megint

Valami plusz info esetleg?

* amúgy nem értem miért az illetmény alapot akarják növelni szorzókat kéne

2017. nov. 8. 11:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az illetményalap meg a szorzó addig teljesen mindegy, amíg az alapilletmény nem éri el a bérminimumot, ugyanis arra mindenképp ki kell egészíteniük.
2017. nov. 11. 08:41
 12/13 A kérdező kommentje:
Én azt nem támogatom, hiszen ezzel az járna nagyon jól akinek több felsőfokúja van én a szorzókat emeltetném inkább, vagy teljesen eltörölni az egészet és új rendszert kitalálni.
2017. nov. 11. 10:21
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Több felsőfokú végzettsége? Teljesen mindegy hány van, az nem változtat az illetményén. A nyelvvizsga az valóban megdobja, de ott is csak bizonyos nyelvek esetén kötelező kifizetni, a többinél a munkáltató maga döntheti el.

Bárhogyan állnának hozzá megváltoztatni (illetményalap, vagy szorzók) mindenképp nagy szívás lenne, mert már semmi sem egységes, különböző szervek, szakágak kiharcoltak maguknak változtatásokat, emiatt már összevissza vannak különszabályok, illetve pótlékok a rendszerben.

2017. nov. 11. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!