Mindenhol azt olvasom, hogy a hihetetlen méreteket öltött munkaerőhiány miatt már a munkavállalók diktálnak? Igaz ez?
#9: ugyanez, és ugyanígy IT szektor.
Amúgy pont hallottam tegnap a rádióban hogy az építőipar kb 600 milliárdnyi bevételkiesést szenved el ebben az évben mivel nincs aki kivitelezze a munkát. Ráadásul úgy, hogy az árak ugye már így is emelkednek, gyakorlatilag a kivitelező válogat... A cégek egymás építkezéseire mennek el csábítgatni a munkaerőt.
El kéne kezdeni átképezni a büfé-ruhatáros közgazdászokat...
"Amúgy pont hallottam tegnap a rádióban hogy az építőipar kb 600 milliárdnyi bevételkiesést szenved el ebben az évben mivel nincs aki kivitelezze a munkát."---csak 20 milliárdot mondtak :)
"A cégek egymás építkezéseire mennek el csábítgatni a munkaerőt."---igen ezt is mondták, sőt kihangsúlyozta a szaki, hogy a munkás diktál, így már azt is elvárják és kiharcolták, hogy jelentsék be.
Mellesleg ennyiben ki is merültek a kiharcolt dolgok :)
Mi igen keményen diktálunk és sosem engedünk a követelésekből. Van, hogy időnként megpróbálnak pár pontot elcsúsztatni a főnökök de eddig még nem jártak sikerrel.
Nálunk a munkavállalói igények:
-bejelentett munkaviszony
-tisztelet, ne úgy szóljanak hozzánk mint a kutyákhoz
-fizetett túlóra
-időben érkező fizetések
-senki se vonhassa vissza a már kiadott szabikat
Persze, ha te vállalkozol, magadnak diktálsz.
Legfeljebb bizonyos régiókban, nagyon frekventált területeken (programozó, hegesztő, szerszámkészítő).
Utóbbiakra nem is talál embert, mert körberöhögi a feltételeket hallván és megy Berlinbe.
Legutóbb haver panaszkodott, hogy nem talál embert.
Mondom neki, bakker, ezeket a kritériumokat TE sem ütöd meg, akit felvennél az lenne a TE főnököd.
Úgy vettem észre még mindig dívik a világvégére, minimálbérért, 5 diplomás, 7 nyelven beszélő kazánkovácsot keresek, 20-25 év közti hölgyek jelentkezését várom, 40 év munkatapasztalattal típusú hirdetések. Aztán pislog, hogy: nem akarnak az emberek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!