Valóban csak az tud ma Magyarországon érvényesülni, akinek megfelelő kapcsolatai vannak?
Teljesen felesleges feltenned ilyen kérdést; az itteni általánosan elterjedt nézet szerint úgyis csak az ér valamit, aki programozó vagy nyelvzseni.
Az én válaszom a kérdésedre egyébként: IGEN.
Csak ugye akiknek összejött a siker, az szívesebben gondolja azt, hogy az ő tehetsége, zsenialitása és kitartása miatt lett sikeres, és nem a szerencséje miatt. Ebből a hozzáállásból pedig következik, hogy a saját énképe és nagyságába vetett hitének megőrzéséhez muszáj kritizálnia mindenki mást, akinek nem sikerült kitörnie az alacsony jövedelem fogságából.
Az utolsó az ékes példája az idiotizmusnak.
Mert ugye szerinte az, hogy az elmúlt 6 évben (amiben ugye volt egy komoly munkapiaci válság is) a 3 munkahelyem mind a szerencsén múlt. Úgy, hogy MINDIG előre léptem váltásnál, MINDIG több pénzért és SOSEM ismertem senkit.
"Neten soha nem fogsz találni, ahol pl. 800 ezres fizetést adnak. , 1 hónapban."
Épp tegnap láttam, de mindegy...
Amúgy meg hülyeség a kérdés.
Nem kell feltétlen kapcsolati tőke az érvényesüléshez.
- Végezz el valami programozói/mérnöki szakot, mindenféle kapcsolati tőke nélkül lesz jól fizető állásod.
- Tanulj meg angolul és olaszul felsőfokon (+ mondjuk franciául középfokon), és mindenféle kapcsolati tőke nélkül lesz jól fizető állásod.
- Tanulj ki egy szakmát (burkoló, hegesztő, CNC-programozó, festő, kőműves), és mindenféle kapcsolati tőke nélkül lesz jól fizető állásod.
Tudod kik mondják, hogy csak az tud érvényesülni, akinek megfelelő kapcsolati vannak?
Akik a fenti 3 kategória egyikébe sem tartoznak.
Engem is pont ezzel piszkált anyám:)
Kérdés, mit nevezel érvényesülésnek. Ha ismersz több nyelvet és nem vagy antiszoc, lehet átlag fölötti fizetésed, annyi az ügyfélszolgálatos álláshirdetés, mint a pelyva. Legfeljebb nem fogod élvezni, de zsírosnak zsíros.
A kérdésedre válaszolva amúgy: igen. Nem láttam elhelyezkedni senkit vezetői állásba "utcáról" egyik cégnél sem, ahol dolgoztam. Vagy a főnökök régi haverjai vagy a macáik kapták ezeket.
Ne akadj ki ezen, hanem vagy vetesd ki a gerinced, vagy találd meg a kínálatban azt, ami még viszonylagosan megfelel. Anyádra meg ne hallgass, az ő idejükben más volt a munkakeresés világa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!