Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek Magyarországon...

Szerintetek Magyarországon mennyire lehet leszbikusként érvényesülni, illetve boldog, teljes életet élni? Egyre elfogadottabb ez a dolog?

Figyelt kérdés
2016. dec. 15. 21:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
szexuális beállítottságodnak semmi köze a munkádnak így abban tudsz érvényesülni, ha nem kötöd minden szembejövő ember orrára.
2016. dec. 15. 21:40
 2/11 A kérdező kommentje:
nem feltétlen a munkára gondoltam, inkább társadalmi kérdés szempontjából
2016. dec. 15. 21:52
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
A társadalommal nem lépsz szexuális kapcsolatba. Pont ugyanúgy jársz boltba vagy moziba, mint a heteroszexuálisak. A baráti köröd magad választod. Próbáld nem túlmisztifikálni a dolgot, amíg nem ér (saját hibádon kívüli) tényleges hátrány. Ez tök ugyanaz, mint amikor a magát csúnyának képzelő ember hisztizik a vélt csúnyasága miatt.
2016. dec. 15. 21:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én ezzel mindig úgy voltam, hogy otthon mindenki azt csinálja amit szeret (persze az ép eszűség és együttélés szabályai között), és akkor senkit nem fog érdekelni.

Utcán meg pont ugyanúgy zavar az is mikor "normális" párok nyalják falják egymást 20 centire az arcomtól a villamoson.

2016. dec. 15. 21:58
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

Amig az en eletemet valami nem befolyasolja negativan, mindenki azt csinal amit akar.

Sok boldogsagot az eletben , en elfogadom a dontesed

2016. dec. 16. 07:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak nagyon klassz melegbarát randihelyek (privátban írhatok párat), ahol heterok és melegek jól megférnek, mert az valóban nem tetszik sok embernek, ha a mekiben kezdetek el pettingelni.

Igen, szívás, hogy egy férfi-nő pár miért csókolózhat a nyílt utcán, és mi miért nem, de ezt így kell elfogadni, ne sokkoljuk a nagyérdeműt, ha nem muszáj.

A munkahelyen csak azok tudják, akiknek elmondod. Ha szoros barátság van közted, és a munkatársaid közt, elmondhatod, egyéb esetben meg elég, ha azt mondod, "a párom", senki nem fog azon tanakodni, hogy vajon férfi-e, vagy nő.

Leszbikus közemberként engem semmi hátrány nem ér, leszámítva, hogy nem csókolhatom meg a párom nyilvános helyeken, és nem foghatom meg a kezét az utcán, csak hajnalban, az éjszakaira várva :D Ha valaki híres ember, akkor nyilván más a helyzet, közemberként maximum a közvetlen környezeted kezdhet ki, ha rosszul válogatod össze a barátaidat.

2016. dec. 16. 09:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Pont ezt értettem a teljes értékű élet alatt :D Nekem az nem teljes ha "bujkálnom" kell... Ha nem mehetek végig az utcán úgy hogy a barátnőm kezét fogom, vagy puszit adok neki..
2016. dec. 16. 14:02
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Többször láttam már nőket az utcán kézen fogva sétálni, akik egy párnak tűntek. Engem személy szerint egyáltalán nem zavart, és mások sem foglalkoztak vele, legalábbis akkor. Csókolózás talán már kényesebb téma, de szerintem Budapest egyes részein még azzal sem különösebben lenne probléma. Szerintem van fejlődés ilyen téren itthon, még ha nem is mindenütt egyformán.
2016. dec. 17. 01:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként azt vettem észre, hogy a lányoknak könnyebb. Ha egy szórakozóhelyen két fiú csókolózik, mindenki úgy tesz, mintha minimum is rituális szentségtörés történt volna, mert ez "milyen undorító". Ha egy vadabb buliban két lány smárol, néhány részeg tag megérdeklődi, hogy beszállhat-e, és ennyi. Ugyanígy, két férfit még nem láttam az utcán kézen fogva sétálni.

Engem személyesen is érint a probléma, de megértem a másik fél álláspontját is. Sajnos nagyon sok a tévhit, sokan még mindig azt hiszik, hogy ha pl. egy kisgyerek melegeket lát, majd ő is azzá válik, pedig ez ettől független, én legalább is sosem láttam melegeket gyerekkoromban, erre tessék :D De úgy veszem észre, hogy a frissebb generációk mindig egy fokkal lazábbak ebben a kérdésben.

Nagyon jó vitaindító a kérdésed, sajnálom, hogy nem jött rá sok válasz.

2016. dec. 17. 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem pont mindenki leszarja, hogy te otthon négy fal között férfival vagy nővel henteregsz-e. Ha ezt otthon is hagyod, az életben semmi hátrányod nem lesz.

Ha viszont elkezdesz hisztizni, hogy te lezbi vagy, és mindenki megaláz ez miatt, és hogy jaj de kisebbségben vagy, mindenki átnéz rajtad stb., akkor ne csodálkozz, hogy tényleg nehézségeid lesznek, és az emberek többsége nem fog elfogadni.

Tudatosítsd magadban, hogy az emberek nem azt utálják, ha valaki lezbi, hanem azt, hogy ha ezt valaki agresszíven hirdeti magáról, és a heterókat megbélyegzi, hogy azok nem elfogadóak vele szemben. Ez a viselkedés a visszatetsző, nem maga a lezbikusság.

2016. dec. 18. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!