Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy cég elad egy általuk...

Ha egy cég elad egy általuk is elismerten alaptalan követelést egy követeléskezelőnek (a személyes adataimmal együtt), azzal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

2010 elején volt egy MÁV-START-os pótdíjam, amit egy BKV sztrájk miatt bérlethosszabbítás miatt kaptam - a jegyvizsgáló nem volt teljesen tisztában a hosszabbítással. Már akkor is a "nem értek egyet" lehetőséget húztam alá az utasleadási lapon, illetve direkt ráírattam, hogy mettől meddig érvényes bérlettel rendelkeztem.

Ennek ellenére több mint fél évvel később fizetési felszólítást kaptam, ekkor felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Az ügyfélszolgálat megírta nekem, hogy igazam van, elnézést, a követelésük így alaptalan.

Még kaptam 1-2 értesítést a "tartozásról", amikkel én már nem foglalkoztam, miután elismerték a jogtalanságot. Ezek emlékeim szerint már legalább 5 éve nem jönnek (amúgy sem könyvelt küldeményként jöttek, szóval abszolút követhetetlen), tehát szerintem ez már el is évült.

Ennek ellenére így 7 és fél év után egy követeléskezelőtől kaptam meg ezt a tartozást. Felvetődött bennem, hogy egy elismerten jogalap nélküli követelést hogyan lehetséges eladni egy követeléskezelőnek? Kifejezetten az zavar, hogy a személyes adataimat átadták egy harmadik személynek, holott szerintem még csak az adatkezelésre sem lettek volna jogosultak, nemhogy az adatok továbbadására.

2017. okt. 31. 20:59
 1/1 anonim ***** válasza:

"Az ügyfélszolgálat megírta nekem, hogy igazam van, elnézést, a követelésük így alaptalan. "

Ezen írást ajánlott tértivevényesen elpostáznám a követeléskezelőnek.pont.

2017. okt. 31. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!