Mi a véleményetek arról, hogy egyes tanácsadó cégek barátnői gittegyletek módjára működnek?
Figyelt kérdés
Az 1 dolog,hogy a magyar világban HR állásokra férfiakat nem vesznek fel a HR-es nők,hiába végeztek egyetemen kitünő,jeles diplomával,remek szakemberek végzettséggel,tudással,tapasztalattal, és inkább más nőket preferálnak végzettség,tapasztalat,tudás nélkül pl:óvodapedagógus nők a HR-sek,végzettségük nincs,tapasztalatuk,tudásuk nincs. Viszont úgy gondolom,hogy az már nagyon felháborító,hogy barátnői gittegyletek működnek egyes tanácsadó cégeknél,ahol a barátnők egymásnak adják a jobbnál jobb HR-es munkákat és így is lesznek óvodapedagógus, jogász,nemzetközi kapcsolatok szakon végzett stb. nőkből HR-sek,akik a HR-ről nem tudnak semmit,interjútípusokat nem ismernek.Az tény,hogy a magyar világban az lenne a meglepő,ha bárhol is a tudás számítana. HR-ben az a legfontosabb,hogy nő legyen a HR-es és kapcsolat legyen,de ha barátnő is van az a legjobb!!!#állás #munka #karrier #tanácsadó #állásajánlat #HR #munkaerő #fejvadász #humán erőforrás #személyügy
2017. okt. 25. 14:25
11/14 anonim válasza:
Hays-nél, WHC-nál is férfi volt a kapcsolattartóm.
12/14 A kérdező kommentje:
Most már jobban felvesznek férfiakat,mert nagyon kilógott a lóláb, pl:Agrárkamaránál is felvettek 1 férfit,mert csak nők dolgoztak.De nézd meg a tanácsadó cégeket pl:Manpower csak nők,habár lehet ott is felvettek már egy férfit.Az utóbbi 1-2 évben van némi változás,már férfiakat is jobban behívnak interjúra,de én vagy a csoporttársaim régebben végeztünk.
2017. okt. 28. 12:15
13/14 A kérdező kommentje:
Régebben pár éve még 90% vagy még magasabb volt a női HR-sek aránya,utóbbi 1-2 évben van némi változás.De még mindig messze van attól ami Nyugat-Európában van ott 50-50% a férfi-női arány.Ezt az egyik profession.hu nál dolgózó lány is elismerte.Szerinte is még sokkal többen vannak a nők,még így is,hogy történt változás az utóbbi 1-2 évben.
2017. okt. 28. 12:26
14/14 A kérdező kommentje:
Annyi a különbség,hogy az utobbi években már felvesznek férfiakat is,régebben még ez sem volt.Ahogy irtam a professionos lány is elismerte,hogy meg mindig sokkal több a nő,de van változás,o azt mondta,hogy valtoznak a munkaadok.Sőt egyébként mar nekem is lett volna állásom az utobbi evben.Viszont a helyzet,hogy en mar felig Ausztriaban,a volt fiu csoporttarsaim mar Angliaban,Nemetorszagban és szerintem ők sem akarnak visszajönni,hogy a "rendkivül magas szinvonalu"magyar HR-ben(kb. mint a magyar foci) dolgozzanak,most már meghagyjuk az óvodapedagógus hölgyeknek,ha már eddig ők voltak
2017. okt. 28. 14:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!