Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nincs diplomám, nem fogok...

Ha nincs diplomám, nem fogok előrébb jutni az életben?

Figyelt kérdés

2017. okt. 15. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincs, mègis egèsz szèpen megvagyok. Önmagàban a diploma nem èr semmit. A mögöttes szaktudàs lenne a fontos, de sok pàlyakezdőnek ez nincs meg. Diploma nem garancia arra hogy nem lesznek gondjaid.
2017. okt. 15. 11:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor mihez kezdjek az érettségimmel
2017. okt. 15. 11:35
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem diploma kérdése, van aki diplomával sem jut előrébb. A diploma "csak" egy papír, ami igazolja, hogy bizonyos témában sokat tanultál és sok mindent tudsz, szóval inkább a tudást emelném ki. De persze vannak akik gátlástalanok és/vagy jó beszélőkével rendelkeznek, azok is előrébb tudnak jutni diploma és számottevő tudás nélkül.
2017. okt. 15. 11:36
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
Nem a diplomán múlik szerintem, hanem hogy mennyire élelmes az ember.
2017. okt. 15. 11:46
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom mire fel lett leszavazva az előző válaszom. Ismerek egy embert, egy sima szakmunkás bizonyítványa van, és kész. Jól menő mezőgazdasága van, amiből folyamatosan csak gyarapodik amióta csinálja.
2017. okt. 15. 11:54
 6/9 anonim ***** válasza:
63%

Dehogynem fogsz előre jutni. Vannak munkák, amihez alap elvárás a diploma. Más munkákhoz meg elég egy középfokú végzettség. Utóbbiakkal is meg lehet élni és lehet érvényesülni az életeben. Nekem sincs diplomám, mégis jól megvagyok.

Sőt, kifejezetten szakmunkásokból van hiány, nem diplomásokból, tehát a mai világban egy lakatos, villanyszerelő, autószerelő sokkal nagyobb "karriert" is felépíthet, mint egy diplomás, aki olyan diplomát szerez meg, amivel Dunát lehetne rekeszteni.

2017. okt. 15. 12:13
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

"Akkor mihez kezdjek az érettségimmel"

Elkezdesz dolgozni abban amihez értesz vagy ami érdekel. Szükség esetén elvégzel egy képzést hozzá.

2017. okt. 15. 14:00
 8/9 anonim ***** válasza:
2017. okt. 15. 14:10
 9/9 anonim ***** válasza:
24%
Hol laksz? Csak mert Pesttől keletre személyes tapasztalataim és az általam látottak alapján kifejezetten előny, hogy nincs diplomád. Igaz, a munka is olyan, de sok más nem nagyon lesz, felsőfokú végzettséggel meg ezekre nem igazán fognak felvenni se.
2017. okt. 16. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!