Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a neve ennek a munkának?

Mi a neve ennek a munkának?

Figyelt kérdés
Amikor elmentem a kórházba,mert eltört a karom,volt egy orvos,aki megmondta,hogy mi a gond. Beküldött röntgenre,más ember bekötötte,és végül elmondta a (gondolom) asszisztensének,hogy mit kell írni az ambuláns lapra. Mi ennek a munkának a neve? És nagyjából milyen fizetése van? Ha jól tudom,akkor ez a radiológus,és nettó 85 000 Ft a fizetése,de anyukám azt mondta hogy 240 000 fölött keres. Milyen végzettség kell ehhez? Most 14 éves vagyok és 8.-os,jövőre egyek középsuliba. Csak gimi,vagy valamilyen szakközép? Anya azt mondta,hogy gimi,mert csak ott van emelt szintű érettségi,és onnan mehetek fősulira és egyetemre. vagy egy szakközépből is el lehet oda jutni? és milyen fősuli és egyetem kell ehhez? Válaszokat előre is köszönöm!!
2017. okt. 14. 11:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Most az orvosra vagy az asszisztensére gondolsz?
2017. okt. 14. 11:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Radiológus akkor lehetsz, ha elvégzed az orvosit (6 év) és utána szakvizsgát is teszel erre a témára vonatkozóan (újabb 3 év)

Tehát ezt nem középiskolában tanítják, hanem ugyanolyan szakosodás, mint a kardiológus, vagy akármelyik szakorvosi munkakör.

2017. okt. 14. 11:11
 3/7 A kérdező kommentje:

1.-esnek: Az orvosra gondolok

2.-esnek: Tudom hogy nem a középsuliban fogják,csak arra vagyok kíváncsi,hogy gimi,vagy valamilyen szakiskola,és ez az orvosi 6+3 év az egyetem/főiskola?

2017. okt. 14. 11:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Az orvosi előtt nem kell szakiskola, de jobbban jársz, ha valamilyen biológia szakos gimit keresel valahol.
2017. okt. 14. 11:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Cegléden lakom,nem nagyon szeretném ha messze lenne,max Budapestig mennék. Biológia szakos gimi nélkül is el tudok helyezkedni?
2017. okt. 14. 12:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Aki röntgenre küld az radiológus.

Aki a törésekkel foglalkozik az a traumatológus.

2017. okt. 14. 17:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Orvosi egyetemre kell menni.Bármilyen érettségivel jelentkethetsz. Én a helyedben egészségügyi szakközépbe mennék, ha ilyen pályán szeretnél dolgozni. Ha erre nincs lehetősége, akkor valóban, inkább gimnázium, de amúgy mindegy, legyen érettségid.
2017. okt. 14. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!