Mihez kezdjek, ha vége lesz ennek a közfoglalkoztatott munkának? 23/L
Abban nem tudok segíteni, hogy milyen ügyeket kell intézni, de szerintem menj ki Ausztriába. Előtte járj el magántanárhoz (tudom, nagyon drága, de pl. egyetemista diákok vállalnak olcsóbban is), beszédközpontú órákat vegyél németből. Ha sokáig tanultad, akkor szerintem elég hamar el fogsz érni egy viszonylag jó szintet, a kulcs az, hogy merj megszólalni. Szerintem ehhez egy magántanár a legjobb kezdés, mert ott csak ketten vagytok, nem ciki, ha valamit elrontasz (máskor sem ciki, csak sokan nem mernek több ember előtt megszólalni...)
Hidd el, a nyelvtudással tudnál a legtöbbre menni, főleg ha segítséged is lenne Ausztriában. Több ismerősöm is kiment érettségi után, más végzettség nélkül. Középfokon beszélték a németet. Kaptak munkát eladóként butikba, volt aki plázába, és ő folyamatosan lépkedett a ranglétrán, mára üzletvezető-helyettes...
Pincérként, szobalányként, gyorséttermi kiszolgálóként, takarítóként is van lehetőség.
Azt írod, nem igazán tudod, mit lenne érdemes tanulnod, illetve mihez lenne kedved. Szerintem így ne menj akkor még egyetemre/új OKJ-re, mert ha kényszerből csinálod, csak szenvedni fogsz.
Én azt javaslom, menj ki 1-2 évre Ausztriába, ott lehet normális kereseted, és közben gondolkozz, hogy mivel szeretnél foglalkozni az életben. Ha ez megvan, akkor hazajöhetsz tanulni, de ha közben jól megtanultad a németet, kint is maradhatsz, vagy olyan szakmát tanulsz ki, amivel később újra ki tudsz menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!