Miért költöznek ki cégek a "pusztába", távol mindentől?
"Szeged közelében kevés pl. biológus, vegyész, gyógyszerész más természettudományos, zömében laboros, vagy technológiai állás"
Erre reflektáltam.
# 11.: Rosszul reflektáltál, mert ha elolvastad volna, amit belinkeltél, láthattad volna, hogy elsősorban programozókat, informatikusokat, mérnököket, fizikusokat keresnek.
Gyógyszerészt, biológust nem láttam, pedig nem keveset képez az SZTE, a vegyész 1-2 ajánlatnál van megemlítve 3-4 diploma felsorolása után, "vagy" opcióval. Azaz ilyenkor az előtte lévő végzettségek előnyt élveznek általában.
A másik gond az ELI-vel, hogy szerintem előre le vannak ott sakkozva az emberek helyei. És még mindig nem termelő üzem az ELI-ALPS, azaz a kérdésem alatt teljesen offtopic.
Olvasom az ELI állásokat, ezek nagyon speciális elvárásokat támasztanak, ráismerek bennük 1-1 kis egyetemi kutatócsoportra. Konkrét emberekre, az ő szűk kutatási területükre vannak kiírva, kb. a neveket is meg lehetne mondani. Ez nem valódi gazdaság, ez néphülyítés abban az esetben, ha nem ismeri be valaki, hogy alapkutatásról van szó és úgy hivatkozik az ELI-re mint munkahelyteremtésre.
Egy termelő munkáltató nem Prof. Szabó kutatócsoportjának aktuális irányaihoz, hanem a piachoz igazítja elvárásait.
Az alapkutatást nem kellene összekeverni az iparral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!