Milyen munkaszerződés az ilyen? Gyanús ez az egész?
Először is, egy emailben kaptam tájékoztatást, hogy elnyertem a pályázatot személyi asszisztens pozícióra. Igaz, munkát keresek, de erre nem emlékszem, hogy jelentkeztem volna..mindegy, nem ez a lényeg. Az emailben csak tisztelt álláskereső volt, a nevem nem is szerepelt. Aki írta ( a leendő főnök, az ügyvezető) csak viberen tudom elérni, mert állítása szerint külföldön van, de a munkát már tegnap be kellett volna tölteni. Holnap már mehetnék is próbanapra..egyrészt én dolgozom, van felmondási időm, másrészt ez az egész már itt kicsit sántít. De csatolt hozzá munkaszerződést is, és ez szerintem még meredekebb: odaírta mennyi lesz a bruttóm, zárójelben pedig, hogy azaz ennyi meg ennyi nettó..tényleg annyi lenne, ha nem lenne gyerekem, de van! Nyilván ezt nem írtam bele az önéletrajzomba, de nem is ez a lényeg...illetve hiányzik a munkavégzés helye is. A munkaidő ott van, igaz, kétféle beosztásban is, mellé annyi hogy ahogy kiosztásra kerül, valamint kiadhatnak pluszórákat, amiket majd szabadságba ad ki..plusz az is benne van, hogy ha felmondanék, a felmondási időt le kell tölteni, de ennek a hosszáról nem írt. ( ebben gondolom a ptk az irányadó, de gyanús ez is.)
Csak nekem bűzlik ez az egész? Mit gondoltok?
es ezzel a csellel mire akar behuzni?
ingyenmunkaeronek legalabb 1 honapra?
Felejtős...
Már a "próbanap" miatt is, mert jogilag ilyen nem létezik. És munkavégzés helye nélküli szerződés sem.
Nem a Ptk. az irányadó (ott nincs felmondási idő, mivel polgári szerződéseket szabályoz), hanem az MT, amely a munkaszerződéseket szabályozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!