Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állami szféra,120e Ft fizetés,...

Állami szféra,120e Ft fizetés, mennyire gáz, nem?

Figyelt kérdés
2017. szept. 20. 09:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

#10 - es!

Úgy, hogy az élet más, mint a jogszabály.

Ügyvédség: legalább 1 évet kellene eltölteni alkalmazott ügyvédként egy irodában ahhoz, hogy saját irodát nyithassak.

Ennek csak akkor van bármilyen realitása, ha pont olyan jogterületre keresnek alkalmazott ügyvédet, amihez pont értek. És akkor is elég kevés pénzért, tekintettel arra, hogy nincsenek még saját ügyfeleim.

Vállalati jogász, az valójában jogtanácsos. Oda azért nem lehet mennem, mert még nem dolgozom 5-6 éve jogi szakvizsgás munkakörben (csak 3 éve.)

És nem látok el olyan feladatokat, ami kell egy jogtanácsosnak. Pl. munkajogi képviselet, cégeljárás. Ilyeneket utoljára évekkel ezelőtt - ügyvédjelöltként - csináltam. De az utóbbi 3 évben nem. Azóta "csak" közig. határozatokat hozok, meg bírságolok.

A szomorú valóság azért jóval összetettebb, mint a papíron létező LEHETŐSÉGEK.

2017. szept. 20. 14:39
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
Hát igen, mégis rengetegen jogásznak akarnak menni, mert az olyan menő. De tényleg, rendkívül népszerű a szak hosszú évek óta, pedig maga a munkaerőpiac meg nem változott annyit, hogy most meglepetésként kellenek érnie a végzett jogászokat, hogy nehéz elhelyezkedni. A közszféra egyelőre még felszívja a jogászokat, de már át is estek a ló túloldalára, hiszen csak jogászokkal nem lehet elvinni egy hivatalt, az adott szakterülethez értő szakember is kellene azért.
2017. szept. 20. 16:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogyan lehetséges jogász diplomával 120 nettót hazavinni a közszférából? Mikor elkezdtem dolgozni állambácsinál frissdiplomásként nettó 127-el kezdtem. Egyetemi végzettséggel, két nyelvvizsgával, plusz az idén ősszel esedékes szakvizsgával fogok keresni 3 év munkaviszonnyal 190-et.
2017. szept. 22. 12:28
 14/17 anonim ***** válasza:
74%

"Nem értem, hogyan lehetséges jogász diplomával 120 nettót hazavinni a közszférából?"

Hát így lehetséges.

Ahogy engem is fizetnek.

Vagy mutassak inkább bérpapírt?

2017. szept. 23. 06:28
 15/17 anonim ***** válasza:
80%
Nem mindegy hol dolgozol. Minisztérium 50% pótlék, kis önkormányzat 0% pótlék.
2017. szept. 23. 07:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Az állami szfrérának az a lényege, hogy évtizedek óta csak a papírokat tologatják, ilyen "Ej, ráérünk arra még..." mentalitással van az egész. Bekerülsz bármilyen állami munkahelyre, még ha kicsi is a pénz, de olykor szó szerint semmi munka nincs, csak annyi, hogy benn vagy 8 órában, aztán hazamész. De ez 30 év után egy alapos szellemi leépüléshez vezet. Ha fiatalként kerülsz oda, akkor öregekkel vagy körülvéve, ami sok generációs konfliktusra ad okot. Magán cégnél ilyen nincs, de ott olyan bunkó főnökök vannak, hogy szinte csicskáztatnak egész nap. Szóval állami szfréfában elhülyülsz, magánszférában meg annyi marad, hogy a nap végén max kifosod magadból a gyalázatot...
2018. ápr. 24. 01:24
 17/17 A kérdező kommentje:
Állami szférában dolgozom és a napi 8 órámat kiteszi a munka, szóval nem teljesen igaz az állításod :)
2018. ápr. 28. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!