Állami szféra,120e Ft fizetés, mennyire gáz, nem?
#10 - es!
Úgy, hogy az élet más, mint a jogszabály.
Ügyvédség: legalább 1 évet kellene eltölteni alkalmazott ügyvédként egy irodában ahhoz, hogy saját irodát nyithassak.
Ennek csak akkor van bármilyen realitása, ha pont olyan jogterületre keresnek alkalmazott ügyvédet, amihez pont értek. És akkor is elég kevés pénzért, tekintettel arra, hogy nincsenek még saját ügyfeleim.
Vállalati jogász, az valójában jogtanácsos. Oda azért nem lehet mennem, mert még nem dolgozom 5-6 éve jogi szakvizsgás munkakörben (csak 3 éve.)
És nem látok el olyan feladatokat, ami kell egy jogtanácsosnak. Pl. munkajogi képviselet, cégeljárás. Ilyeneket utoljára évekkel ezelőtt - ügyvédjelöltként - csináltam. De az utóbbi 3 évben nem. Azóta "csak" közig. határozatokat hozok, meg bírságolok.
A szomorú valóság azért jóval összetettebb, mint a papíron létező LEHETŐSÉGEK.
"Nem értem, hogyan lehetséges jogász diplomával 120 nettót hazavinni a közszférából?"
Hát így lehetséges.
Ahogy engem is fizetnek.
Vagy mutassak inkább bérpapírt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!