Fizetéscsökkentés 2017-ben? Maradnátok itt?
A csapból is az folyik hogy munkaerőválság bérválság és itt ennyit ott annyit emelnek csak megtarthassák a munkavállalót mert annyira nincs ember meg akkora a fluktuáció.
Na és mi van nálunk. 20%-os bérvágás. Már feltéve hogy aki egyáltalán megtartja az állását mert volt akit ki is rúgtak.
Ne menjünk bele hogy vitelezték ki a bérvágást mert az egy külön kötet (röviden: közölték hogy eddig ennyit kerestél holnaptól meg kevesebbet és ha nem tetszik majd felmondasz...)
Maradnátok? Ahol az eleve szar fizu még szarabb lett és 2017ben egy cég meg meri azt lépni hogy nem emel hanem csökkent? És kussolj és örülj hogy maradhatsz (mert van aki meg repült...).
"Attól függ. Ha havi 1 milláról csökkentenék 800 ezerre, nem hiszem hogy lelépnék."
160 nettóból kaptak le 20%-ot
eddig. van akinek többet.
"na melyik a legjobb? ugye hogy az a) "
d., keresek ettől jobb helyet, csak erre képtelen vagy, mint ahogy már írtad is. De szintén írtam:
1. kapcsoltasd ki a villanyt. Így legalább azt nem kell fizetni, mehetsz trógerolni, nem lesz gond a rezsi.
2. Ha tényleg esélytelen vagy máshol, akkor nem érdemled a fizetésed 2/3-át sem, tehát még mindig nem lesz reális a fizetésed, én tovább csökkenteném.
160 nettó nem olyan szar de az csak VOLT!!!
Már 160 mínusz 20 % és hamarosan 160 mínusz 30 % lesz!
Az se szar?
Másik dolog a d) opció. Így van. Azt oda se írtam mert esetemben nem reáélis. Hol találok én mást.... amit találnék az még ennél is szarabb lenne (ld közmunka) de jobbat? Hol van olyan... nem a magamfajtának....
"Jelentsétek a kérdést, +
Jelentsétek.... nosza. törlik 100x kiírom 101x ... ennyi.
"én tovább csökkenteném."
Nyugodj meg meg is fog történni!!
Csak a kérdsé hogy mi lesz ha elérjük a padlót a minimálbért...
Éppenséggel 30%-os csökkenés után is jobb mint a bruttó 161, (meg persze az sem mindegy, hogy az eredeti, vagy a csökkentett összeg 10%-a).
Én a következő esetekben maradnék:
- élvezem azt a munkát
- szakmai tapasztalatot szerzek vele és vagy szakmai előrelépésre van lehetőség
- közel van
- jó az időbeosztás
Egészen pontosan akkor, ha az első 2-ből és a második 2-ből is egy-egy legalább teljesül.
"Én a következő esetekben maradnék:
- élvezem azt a munkát
- szakmai tapasztalatot szerzek vele és vagy szakmai előrelépésre van lehetőség
- közel van
- jó az időbeosztás "
Nézzük.
Élvezem? Voltaképp élvezném de vadparaszt vezetéssel nyalógép fúrógép kollegákkal mérgezett borzalom a légkör.
Szakmai tapasztalat és előrelépés? Nulla. Nem csak nekem hanem úgy általában. Nulla.
Közel van? 1 ó oda 1 ó viszza és Pesten belül mozgok csak busszal 2 átszállással.
Jó időbeosztás? Na ez az egy ami t úgy ahogy rá lehet fogni meg azt hogy vannak nagyon lájtos időszakok amikor kb azt csinálsz amit akarsz. Elmenni nem lehet de kb net olvasás stb mehet.
Na ez lenne a képlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!