Miért ad fel egy cég egy nem olyan bonyolult állásra állandóan hirdetést?
Kb. egy éve látom egy bizonyos cég hirdetését különböző fejvadász cégeknél is meg pl. a profession-ön vagy a cvonline-on is láttam már. Mikor hol.
Adminisztrátort keresnek.
Igaz, kell hozzá idegen nyelv, de ilyet azért csak nem olyan bonyolult, speciális dolog találni.
Hm. Ezek azért éves szinten súlyos pénzek... Mert nem a startaprón hirdet, hanem fizetős helyeken.
Ezt sosem fogom megérteni, hogy ezt az összeget miért nem szánják inkább a megfelelő munkaerőnek.
Az egy dolog, hogy nem engem vagy téged választanak. De vajon akkor nem is választanak senkit? Vagy eleve direkt olyat választanak, akiről feltételezik, hogy hamar lelép/kirakják?
Vagy miért van ez a folyamatos hirdetés?
ne foglalkozz vele. Hallgass a szimatodra.
Valami bűzlik vele.
Ugyanazok a hirdetések futnak évekig, és nem töltik be. Hogy ebben mi a jó, arra több teória létezik, a hr-r.banc fontoskodásától az adathalászatig, de ha olvasod a hirdetéseket, akkor látod, hogy újra megjelenik évekig szó szerint ugyanaz. Csak monitorozzák és tesztelik az piacot. Egy cégtől péntek reggel kaptam üzenetet, hogy mást választottak. Este újra feltették a hirdetést.
Tele a hócipőm a sok kamu hirdetéssel, aminek célja adathalászat. Ha azt mondják, hogy 6 hó alatt nem találnak Budapesten embert egy olyan munkakörre, mint adminisztráció, azt szemberöhögöm.
Régóta keresek melót. Egy állásajánlat megjelenik, befutnak a cv-k. Akiknek a cv-je jó, azokat behívják interjúra. Aztán kiértesítik, hogy nem. És rá 1 hónapra feltűnik ugyanaz ugyanattól. És ez évekig. Ismétlem, nem spéci melókról van szó. Nagyobb cégeknél kötelező álláshirdetést feladni, akkor is, ha nem kell munkaerő. Így lehet kozmetikázni a KSH adatokat, (lám mennyi álláslehetőség van). Azért is jó, mert, ha valaki lázad a kevés pénzért, akkor meglobogtatják a sok önéletrajzot.
Most hogy mondod, van olyan is akit már vagy 4 éve rendszeresen látok, de úgy hogy időnként fél évre abbahagyja, aztán újra.
Végülis, lehet ők is úgy vannak, mint én, hogy állandóan figyelik a lehetőségeket, igényeket, hogy képben legyenek a saját munkaerőjük valódi értékével. Nekem is van munkám és mégis mindig nézem a hirdetéseket. Csak én ezért nem fizetek ki egy rakat pénzt... Céges szinten talán aprópénz ami nekem soknak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!