Legális az, ha valaki két műszakba van felvéve, de állandóan délutánra hívják be?
Figyelt kérdés
Azaz van-e olyan törvény, miszerint pl. a fele hónapnak nappalosnak, a másik felének délutánosnak kell lennie?2017. febr. 22. 09:33
2/8 anonim válasza:
Kevered a dolgokat kicsit.
Te KÉT MŰSZAKOS MUNKARENDBEN dolgozol, nem pedig VÁLTOTT MŰSZAKBAN.
A két műszakos munkarend esetén vagy az egyik vagy a másik műszakban dolgozol, míg a váltott műszakban ezek váltakoznak.
Szóval nem ért téged joghátrány, az elmondottak alapján.
3/8 anonim válasza:
Tegyük fel, van egy munkahely, ahol csak 2-en dolgoznak, 2 műszakban. Eredetileg felváltva, egyik héten délelőtt, másik héten délután: ez tulajdonképpen nem jó az ember szervezetének sem, mert hol korán kel, hol későn - bezavar.
Egyik dolgozó azt mondja, "dolgozzunk inkább úgy, hogy én csak délelőtt (pl. nincs, aki elhozza délután a gyereket, stb.) a másik csak délután - mi ebben az illegális?
Semmi olyan törvény nincs, hogy kötelező váltani.
4/8 anonim válasza:
nem, sőt. nekem olyan volt, hogy első nap de, aztán kettő nap du. vagy közben beszúrtak egy szabadnapot, ami amolyan technikai szabadnap volt, mert behívhattak akárhol is vagy. és ez folyamatosan variálódott. rugalmatlanul.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Tehát, ha két műszakba vagyok felvéve, akkor a munkáltató dönt, mikor menjek be, azaz hiába vagyok papíron délelőtt és délutáni munkarend, ha a munkáltató azt kívánja, hogy állandóan délutánonként dolgozzak, akkor az így legális. Nem folyamatos munkarendben dolgozok. Tudom nem a legjobb a szervezetnek, nem életem végéig tervezem. :) Tanulás mellett jó, délelőtt könnyebb. Fiatalon még nem megterhelő.
2017. febr. 22. 14:54
6/8 anonim válasza:
Annyi hátránya van, hogy nincs műszakpótlék!
7/8 A kérdező kommentje:
Nekünk adnak, de csak 18:00 után, 30%-ot, azaz a második 4 órától. Magyar vállalat, szóval ha lehetne nem adnának semmit, feltételezem az törvénybe ütköző lenne. Úgy tudom 18:00-ig tart a "délelőtti" műszak törvényileg. Ha rosszul tudom, javítsatok ki.
2017. febr. 23. 17:29
8/8 anonim válasza:
hivatalosan nem járna, mivel nem műszakba jártok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!