Munkaviszonyban mit jelent a KJT, KTV, és MT?
Koldulással Jelentősen Többetkapnál
Kevesebb Traumával Vívódnál
Megélnél Tisztességesebben
Az első kettőt én sem tudtam, de beírtam helyetted a keresőbe:
KJT - közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény
KTV - köztisztviselők jogállásáról szóló térvény
MT - munka törvénykönyve
Így van. Ezért van az, hogy ha egy munkával kapcsolatban ezekről beszélnek, az csak valami közig állás lehet. Azzal kapcsolatban mondják, hogy erre és erre a KJT vagy a KTV ezen és ezen pontja alkalmazandó, az ezekkel nem szabályozott kérdésekben pedig a Munka Törvénykönyve.
Normális munkáknál ilyet nem látsz, ott csak az Mt. alapján dolgozol.
Ha közalkalmazott leszel :
Az eddig ledolgozott összes hivatalos munkaidőd és az álláshoz szükséges végzettségek , nyelvtudásod ( nyelvvizsga ) alapján besorolnak egy fizetési kategóriába , ez adja ki a nettó/bruttó béredet.
A tábla fenn van a neten.
Ha köztisztviselő leszel :
Ugyanúgy besorolnak , mint a közalkalmazotti munkakörnél , csak ezt egy illetményalap és egy szorzószám segítségével teszik.A bér picit jobb , mint a közalkalmazottaknál.
Ha középfokú végzettséged van , akkor nagyon keveset fogsz keresni , ezen a hosszú szolgálati idő se módosít jelentősen.
Ha diplomád , nyelvvizsgáid is vannak akkor jobb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!