Mivel más ha alkalmi bejelentésen vagyok, mint ha rendes munkaviszonyban?
3 hónapig alkalmin leszek és ha jó vagyok átvesz a cég.
Most itt engem a nyugdíj érdekel, szóval ilyenkor majd életem vége felé 3 hónappal tovább kell dolgoznom?
Ez lehet hülyeség, de nem vagyok képben mert még pályakezdő vagyok, első munkahelyem.
Ha rendes munkaviszonyban vagy, akkor biztosított vagy (TB) megbetegedésed esetén jár a betegszabadság vagy táppénz, beleszámít a nyugdíjszerzési időbe.
Ha alkalmi munkán vagy, akkor nem vagy biztosított, nem jár sem betegszabadság, sem táppénz, a TB_t magadnak kell fizetned, ami havi 7.110 ft és nem jár utána álláskeresési támogatás sem.
Ha bejelent a foglalkoztató, akkor a napok beleszámítanak a nyugdíjszerzési időbe és bizonyos összeg felett adóznod is kell utána - az éves adóbevallásnál.
Ha beírod pl a NAV oldalán, hogy egyszerűsített foglalkoztatás, akkor mindent részletesen elolvashatsz róla.
Az adózásról meg itt is írnak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!