Munkavállalói felmondás GYES alatt?
Ha felmondok gyes alatt, akkor is van felmondási idő? Vagy mivel fizetés nélküli szabadságon vagyok (még), így lényegtelen a dolog?
Köszi a válaszokat.
Köszi.
Pont ez a problémám, hogy pár nap még lesz a felmondási időmből, amikor a fiz nélkülim lejár.
Közben meg kezdenék máshol.
Akkor kéred a munkáltatót, hogy X. Y. időpontban szüntesse meg a jogviszonyodat (felmondásba foglalod bele). Gondolom a cég bele fog egyezni, mivel most sem dolgozol, tehát annyira nem hiányzol a "termelésben".
Ha nem egyezik bele, akkor (ezt nem szoktam ajánlani, mert nem jogszerű), egyszerűen nem mész dolgozni. Elméletileg a le nem töltött felmondási idő miatt a szintén le nem töltött időre járó távolléti díjadnak megfelelő összegre joggal tart igényt a cég, valamint - ha bizonyítható - hogy kárt okoztál neki a "hirtelen" távozásoddal (munkaügyi per keretén belül) követelheti Rajtad.
A pár napos összeg megfizetése - gondolom - nem okoz gondot, ha tényleg menni akarsz, ennyit biztosan kibírsz, már persze akkor, ha a megfizetésére felszólít a cég.
Kártérítés eleve nem jöhet szóba, hiszen - mint említettem - most sem dolgozol, tehát annyira nem hiányzol a "termelésből", hogy bármilyen kárt is okoznál a cégnek.
Vagy ott van még az időarányosan járó, ki nem vett szabadság intézménye. :)
Normálisan beszélj a céggel, hátha rugalmasak.
Köszi a választ.
Én is bízom benne, hogy normálisan el tudjuk intézni. Nekik nem érdekük, hogy csak azért is dolgozzak pár napot. Főleg, hogy a munka olyan, amire minimum 2 hét a betanulás (sok szabályváltozás miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!