Milyen munkám lehetne, amivel nettó 300-at kereshetnék?
Hany evesen akarsz ennyit keresni? Mert edesanyam igazgatasszervezo szakon vegzett, koztisztviselo es a 300 netto megvan. Ja, nem 25 eves... Azert a 300 netto kezdofizetes tenyleg csak a meno szakoknal van, de evek alatt barmivel elerheted, mert hosszu tavon a kepessegeid szamitanak, nem a diploma.
A legfontosabb az, h kitalad mi erdekel, mik az erossegeid. Mondom a sajat peldamat: biosz-kemia erdeklodesu voltam, vegigvettem milyen szakokhoz kellhet (jo sokhoz), aztan elkezdtem szelektalni h mi nem illik a szemelyisegemhez. Nem szeretek emberekkel foglalkozni, igy az orvos, fogorvos, tanar, gyogytornasz kiesett. Az allatok sem erdekelnek hivatasszinten, igy az allatorvos, vadgazda mernok, allattenyeszto mernok stb. szinten kiesett. A penzkeresetnel kiesett meg egyszer a tanar, es a kutato is. Szamitasba vettem, hogy hany evesen vegeznek, es meg egy csomo dolgot ami szamomra fontos, es ezt a tobb koros kivalasztast addig csinaltam, mig a vegen maradt az elelmiszermernok, biomernok, kornyezetmernok. Elelmiszermernokit jeloltem meg elsonek mert szabadidomben is szeretek ilyesmivel foglalkozni es fel is vettek, mert oda mindenkit felvesznek. :P
#12!
Írod a saját példádon, hogy
"Elelmiszermernokit jeloltem meg elsonek mert szabadidomben is szeretek ilyesmivel foglalkozni es fel is vettek, mert oda mindenkit felvesznek. :P"
Majd ha elvégzed, azért azt is írd meg, hogy munkajelyre is felvettek-e.. mert oda meg nem vesznek fel mindenkit :P
Bár a NÉBIH talán érdeklődik ilyesmi iránt, a közig. bértáblának megfelelően.
Én azért néztem azt is, hogy mit tudok majd kezdeni a papírral amit adnak. Ennek megfelelően választottam ki a szakomat azzal szemben, ami ugyan személyes érdeklődés szintjén jobban érdekelt, viszont valami lepukkant iskolában szopáson kívül sokra nem mennék vele, hacsak annyira profi nem lennék benne, hogy beválasztanak a Magyar Tudományos Akadémia tagjának. Ez meg ugye valószínűtlen.
"Majd ha elvégzed, azért azt is írd meg, hogy munkajelyre is felvettek-e.. mert oda meg nem vesznek fel mindenkit :P"
Vicces gyerek vagy hallod-e. A kivalasztasnal termeszetesen telibe sz.rtam h meg fogok-e belole elni, mert a szuleimen es a leendo ferjemen akarok eloskodni, az egyetemen meg kettesekkel atcsusszanok es semmi plusz munkat nem vegzek. Ja nem...
Az elemiszermernoki nem garantalja a jo fizetest mint egy villamosmernoki, ez teny, de ha szakkolis vagy, kicsit nyuzsogsz, jarsz konferenciakra, jelentkezel dualis kepzesre stb, magyaran nem a diplomatol varod a megvaltast, hanem egy kicsit aktivkodsz akkor jo eselyeid vannak. Nem a sztarfizetesre, nem a top menedzser fancy allasra, hanem a nem megalazo kezdo fizetesre, a tobbi pedig evek munkajaval fog alakulni.
Nincs összefüggés a könnyű egyetemre bejutás és a későbbi fizetés között. Régi progmat, de gondolom a mostani proginf képzésre is minimális pontszámmal be lehetett jutni. Ha elvégzed simán kapsz munkát, jó fizetéssel, sőt, igazából ha nem végzed el teljesen akkor is.
Ugyanakkor sok szakra nehéz bejutni és utána állást is nehéz szerezni.
Nekem mindegy [vállat von].
Én csak arra gondoltam, hogy pl. a történelem jobban érdekelt akkoriban, mint mondjuk a jog. Mégse történelemtanárnak tanultam, és ezt a döntésemet azóta is áldom minden nap. Annak ellenére, hogy én se lettem sztárügyvéd, nem is akarok lenni. De a 300 nettó megvan, na meg annak a képessége, hogy a legkülönfélébb helyekre pályázhassak.
Csak mondom, hogy természetesen kezdetben ez nálam se volt így, a felét se kerestem ennek. De miután megvolt némi tapasztalat, simán tudtam váltani.
Arra gondolni se merek, hogy miből élnék meg most egy történelemtanári papírral. Gyakorlatilag nem látom annak az esélyét, hogy egyáltalán bejutottam volna egy olyan helyre ahol most vagyok, a söprögetésen kívül bármi mást csinálni. Esetleg HR-esnek, az olyan jó kamumeló. De hát azokat is az ott dolgozó humánusok haverjainak osztogatják. Vagy ügyintézőnek el lehet menni bármivel, de ott ennek kb. a fele jellemző, és nem is nagyon fog ez felfele menni.
Persze egyetem alatt nagy az optimizmus.
Tőlem mondjuk eddig még sosem kérdezték állásinterjún, hogy csináltam-e bármit is az egyetem alatt. Azt kérdezték, hogy mit csináltam az előző helyen.
De jó, hogy mondod, hogy volt olyan is, hogy szakkollégium, el is felejtettem.
Na oda aztán csak az igazán elborult arcok jártak, gondolom, már mind alkotmánybíró azóta :)
Tipik magyar mentalitású kommntek...
Az álmaid után menj, amit tényleg szeretnél! Csak úgy lehetsz sikeres, ha azt csinálod, amit szeretsz! És a sikerrel jön a pénz is.
A pszichológia egyébként nagyon jól megfizetett szakma...Egy magánrendelésen 10zret is elkérnek 50 percért. De egy jó magánnyomozónak sem hiszem, hogy felkopik az álla. :D
Ha valamit szeretsz csinálni, abból leszel igazán jó is, és az igazán jókat meg is fizetik.
Ne szívj valahol amit utálsz, csak a fizu miatt. Én ezt csinálom, és egy földi pokol.
Most dönts okosan! Bár sose késő váltani.
Egy elkeseredett olvasó, akit annó pont az ilyen emberek beszéltek le az álmáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!