Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha gyűlölöm az...

Mit csináljak, ha gyűlölöm az ingázást? Budapestiek, hogyan viselitek el?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, eléggé a külvárosban. A belvárosban dolgozom, ha szerencsém van bő egy óra alatt benn vagyok, és kb ugyanennyi vissza. Minimum két és fél, de inkább három órát vesz el az utazás, ha beugrok boltba, akkor három minimum. 10 perc gyalog, busz, egyik metró, másik metró, és megint 10 perc gyalog.Ma az, hogy ilyen hosszú az út még nem zavarna, de reggelente a zötyköldő, zsúfolt, sokszor büdös tömegközlekedés annyira leszív, hogy sokszor már mire beérek fáradt vagyok. Reggel fél hétkor indulok , jó esetben este fél hétre érek haza, kifacsarva, mint egy citrom. Eljárok futni, edzeni, de másra tényleg se erőm, se időm. Belvárosba több ok miatt sem szeretnék költözni, munkahelyváltáson gondolkodom, de jól keresek, és eddig közelebbi helyen nem találtam hasonló jó munkát.

Leginkább az érdekelne, hogy aki Bpn él, és hozzám hasonlóan kb egy negyed-harmad munkaidőt kitesz még az utazása, az hogyan viseli? Nincs tele a.? Fogalmam sincs, mi lenne ha még családom is lenne, hogyan oldanám meg.

2017. szept. 8. 09:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%

Elég egyszerű: fogsz heti egy regényt és elolvasod. Ingáztam ennél többet 4 éven keresztül, soha egy percet nem unatkoztam.

@9 ha szerinted a pesti oldal lepra az építészetével, éjszakai életével, színházaival, közösségi tereivel, akkor sajnálom. Én vidékről költöztem ide, biztos, hogy nem mennék vissza egy tizenkettő egy tucat magyar kisvárosba.

2017. szept. 9. 05:37
 12/18 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló, Budapest szélén lakom és a város másik végén van a munkahelyem. Kb 50 perc az út, 4 járművel megyek. 3 is elég lehetne de így gyorsabb. Szerencsére mind kötött pályás így dugó egyáltalán nem érint. M4 metró nekem iszonyú nagy segítség, anélkül több, mint egy óra lenne és kevésbé kiszámítható.

Nekem megéri mert szeretek itt lakni. Nincs zsúfoltság, családi házas, jó környék. Inkább másik munka kéne, mert ha mondjuk a belvárosban, metró közelében lenne a munkahelyem akkor max 30-40 perc alatt beérnék és az már teljesen vállalható.

2017. szept. 9. 07:53
 13/18 anonim ***** válasza:

Utazás alatt is lehet értelmes dolgot csinálni, pl olvasni vagy nyelvet tanulni. Így mindjárt nem veszik kárba az idő. Valamint neked pl napi kétszer 20 perc séta van, ami tök egészséges dolog. Ne nyűgnek vedd, inkább elonynek, hogy rá vagy kényszerülve, nem lustulsz el. :)

Az autó amúgy nekem sem lenne gyorsabb megoldás, mert minimum ugyanannyi de inkább több idő, mint metróval a dugók alatt. Esetleg M0 kb totál körbe 70+ km gyorsabb, de az is csak ha nincs baleset, dugó, ami ott is jellemző.

Ráadásul az autózás nagyon drága dolog, nem éri meg.

2017. szept. 9. 08:07
 14/18 anonim ***** válasza:

"@9 ha szerinted a pesti oldal lepra az építészetével, éjszakai életével, színházaival, közösségi tereivel, akkor sajnálom. Én vidékről költöztem ide, biztos, hogy nem mennék vissza egy tizenkettő egy tucat magyar kisvárosba."

Mondom pár kivételes helytől eltekintve. Egyébként meg valahogy nem dobnak fel a régi, szép stílusú házak, ha le vannak lakva, 10 méterenként kutyaszar van a betonon, tele van szeméttel és csövessel minden. Persze direkt írtam, hogy vannak kivételek, de elég kevés. Nagyon örülök, hogy személyes sértésnek vetted, hogy a fővárosunk 80%-a putri.

"Elég egyszerű: fogsz heti egy regényt és elolvasod. Ingáztam ennél többet 4 éven keresztül, soha egy percet nem unatkoztam. "

Ezt csinálom én is jobb híján, de nem lehet helyi közlekedési eszközön normálisan olvasni. 10 percenként át kell szállnod, vagy le sem tudsz ülni és próbálsz nem eltaknyolni a hirtelen fékezések miatt.

2017. szept. 9. 11:07
 15/18 anonim ***** válasza:
De akkor mondok is egy szép példát a pesti leprára: MÜPA. Tök szép az épület, sétálsz tőle 2 métert és ott a Közvágóhíd, ami úgy néz ki mint egy romhalmaz, ráadásul szó szerint tucatjával vannak ott a csövesek. És igazából a teljes környezete undorító, a Duna partot leszámítva. Az szép, csak ott is képesek voltak úgy megépíteni a járdát és a bicikli utat, hogy nem esik rá árnyék, a fák rossz oldalára tették az egészet :)
2017. szept. 9. 11:11
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszi a vaszokat.

Könyv, nyelvtanulas társai..probaltam, de feladtam. Buszon orulok, ha kapaszkodni tudok, nemhogy leulni, es igyekszek figyelni, hogy..nos igen, egy egy kanyarban nehogy eltaknyoljak, vagy valaki ram borukjon, v en ra...metro ugyanugy tomegnyomor. Na meg a buz is, meg az atszallasok ... Nem, nem lehet ertelmesen se olvasni, se tanulni Bkv-n...ha ez a ket-harom ora kenyelmes vonaton v buszob lenne akkor siman lehetne ilyet csinalni. Igy nem.

A seta tok jo dolog lenne, de a pesti levego es zaj mindig elveszi a kedvem. Engem is az nyugtat meg, hogy legalabb zoldovezetbe megyek haza estenkent, ahol pesti viszonylatban meg csondesnek mondhato, es a levegot is be merem szivni tudore.

2017. szept. 9. 23:09
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszi a vaszokat= valaszokat
2017. szept. 9. 23:09
 18/18 anonim ***** válasza:
Én agglomerációból utaztam be, naponta 1-1,5 órát. Teljesen kikészültem, úgyhogy én felköltöztem. Budán lakom, az előző munkahelyemre gyalog jártam, a mostani 15 perc villamossal. :-)
2017. szept. 10. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!